Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Teljesítmény - Ford Focus RS

Teljesítmény mindenek felett

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Átlagon felüli kialakítás

Megint magasabbra tettük a lécet

Erős testben erős szív

A 2,3 literes EcoBoost motor forradalmi technológiája közvetlen befecskendezést, ikerfüggetlen, variálható vezérműtengelyi időzítést, valamint ikerturbó-feltöltést tartalmaz. A motort kifejezetten az új Focus RS modellhez kalibrálták, az eredmény nem is maradt el: 350 LE csúcsteljesítmény és 440 Nm maximális nyomaték (túltöltéssel 470 Nm).

Ford Performance

A Ford Racing, a Team RS és olyan szakértők, mint például Ken Block összefogtak, hogy minden tudásukat és tapasztalatukat kiaknázva alkossanak valami különlegeset. „Innováció a teljesítmény fokozásával” – a Ford Performance így fogalmazta meg a célt. S hogy mi lett az összefogás eredménye? Egy egészen különleges autó: A Focus RS.

Villámgyors sebességváltás

A motor egyébként sem hétköznapi teljesítményére a tökéletesre fejlesztett, hatsebességes kézi váltó teszi fel a koronát. A rövidebb sebességváltó kar és a módosított mechanizmus hihetetlenül gyors és pontos sebességváltást tesz lehetővé. A hajtómű és a kuplung is erősebb és ellenállóbb egységekből épül fel, hogy a megnövekedett nyomaték se okozzon neki problémát.

Auto Start-Stop rendszer

Az Auto Start-Stop leállítja a közlekedési lámpánál vagy kocsisorban álláskor, üres sebességfokozatban várakozó Focus RS motorját (közben fenntartva az alapfunkciók, a légcserélés, a rádió és a Ford SYNC tápellátását). Amikor készen áll a továbbhaladásra, akkor egyszerűen csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a rendszer újraindul.

Komoly fékrendszer

350 mm-es, ventilátoros első féktárcsáival, valamint alumínium Brembo, négy fékdugattyús, egy darabban öntött rendszerének köszönhetően az új Focus RS büszkélkedhet a legerősebb fékkel, amelyet valaha RS modellbe szereltek. Az intelligens kialakítás maximalizálja a fékhűtést, így még a nagy igénybevételt jelentő verseny közbeni használatkor sem veszít a fék az erejéből. Az elülső tárcsákon ráadásul ventilátorlapátok is fokozzák a hűtő teljesítményét.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.