Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford Focus RS

A technológia sportos oldala

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Intelligens műszaki megoldások

Az új Focus RS intelligens műszaki megoldásokkal veszi körül vezetőjét

Az út változhat, az élmény marad

Az új Focus RS vezetési és kezelési tulajdonságait könnyedén a saját igényeihez igazíthatja. Egyetlen mozdulat, és válthat a Normál, a Sport és a Verseny (Track) üzemmódok között. Az üzemmódok szabályozzák az összkerékhajtást, a Lengéscsillapítót, az Elektronikus menetstabilizálót és az ABS rendszert, a kormány és a motor reakcióit, de még a motor hangját is! Ha versenypályán vezet, beállíthatja a Drift üzemmódot, amelyben a nyomatékelosztás segít, hogy igazán sportosan kanyarodhassunk.

Alkalmazkodó felfüggesztés

A modern, eddig versenyautóknál alkalmazott, keményebb Öhlins Tenneco felfüggesztésnek köszönhetően a Focus RS mindig könnyen irányítható. Ez a megoldás nemcsak az úttartást és a kezelhetőséget javítja, hanem a tapadást is erősíti, így az autó kormányozhatóbb, Ön pedig jobban „érzi az utat”. Versenypályán a kétféle üzemmódban is üzemeltethető lengéscsillapítónak köszönhetően akár még keményebb beállítást is megadhat, így még bátrabban léphet rá a gázpedálra.

Készüljön az indulásra!

Állítsa be a műszerfal menüjében az Indításvezérlés (Launch Control) funkciót, tegye a váltót egyesbe, adjon padlógázt, majd engedje fel a kuplungot! Az RS modern műszaki megoldásainak köszönhetően az autó azonnal konfigurálja az alvázat és az erőátvitelt az álló helyzetből elérhető lehető legnagyobb gyorsulás érdekében. Bármilyenek is legyenek a pályaviszonyok, az Összkerékhajtási rendszer a nyomatékot mindig megfelelően osztja szét. A rendszer egyúttal a kipörgésgátlót is kezeli, valamint maximális tapadásra állítja a lengéscsillapítást.

Egy mozdulattal testre szabható

A lengéscsillapítás beállításához a kormányt sem kell elengednie, sőt, még a szemét sem kell levennie az útról. Egyszerűen válassza a bajuszkapcsolóval az alap üzemmódot (Base Mode), ami kényelmesen sportos vezetési élményt biztosít! Persze ugyanilyen egyszerűen választhatja a sport üzemmódot (Sport Mode) is, ha erőteljesebb reakciókat szeretne, és még pontosabb irányíthatóságot mind egyenes, mind kanyargós úton. A rendszer egyértelműen megjeleníti a vezető számára az aktuális lengéscsillapítási beállítást, így sosem kell keresgélni, hogy éppen melyik beállításban autózik.

Kanyarban is az élen jár

Gyorsítás kanyarodás közben? Nem probléma! A Ford Performance összkerékhajtás (AWD) dinamikus nyomatékelosztó rendszere több mint 1g oldalirányú gyorsulást tesz lehetővé. Ráadásul úgy, hogy közben az autó valósággal rátapad az útra, így végig pontosan irányítható marad.

A rendszer az Elektromos vezérlésű ikerkuplunggal elősegíti a motor nyomatékának a kiegyenlítődését az első kerekek között az útfelület és a vezetési körülmények függvényében. Így ez az intelligens technológia lehetővé teszi a versenypályákon megszokott, sportos kanyarodást.

Műszai megoldások veszik körül

Hogy Ön maximálisan kihasználhassa az autó képességeit

Igen, jól látja

Az új Focus RS Bi-Xenon fényszórói intelligensek is, hiszen fényükkel követik az utat: ahogy elfordítjuk a kormányt, úgy fordulnak el a lámpák is. A Focus RS fényszórói a világítási mintázatukat a sebességnek, a környezetnek és a vezetési feltételeknek megfelelően módosítják.

Maximális gyorsulás

Modern technológiák egész sora gondoskodik arról, hogy a sebességváltások zökkenőmentesen menjenek. A sportos váltásjelző lámpán minden sebességfokozatban látható az ideális váltási pont: 6900 percenkénti fordulatszám közelében a lámpa villogni kezd, hogy ideje magasabb fokozatba kapcsolni.

Sebességtartó automatika

A Sebességtartó automatikával egybeépített sebességkorlátozó lehetővé teszi a maximális sebesség beállítását. Az autó ezt követően az adott sebességet tartja, így a vezetőnek nem kell levennie a szemét az útról. Ha mégis gyorsabban kell haladnia, a rendszer felülbírálatához egyszerűen nyomja meg a gázpedált!

Keréknyomás-figyelő rendszer

Ha útközben valamelyik kerékben csökkenni kezd a levegő nyomása, akkor erre a Keréknyomás-figyelő rendszer (TPMS) a műszerfalon megjelenő ikonnal azonnal figyelmezteti a sofőrt, így biztonságosan megállva a probléma könnyedén elhárítható.

Emelkedőn is könnyen indul

A Visszagurulásgátló megakadályozza, hogy az autó visszaguruljon emelkedőn való indulásnál. A funkció működésének alapja a féknyomás hosszabb idejű fenntartása, hogy a vezetőnek több ideje jusson a fékről a gázra lépni, és így uralma alatt tarthassa a járművet.

Könnyebb éjszakai vezetés

Könnyebb az éjszakai autózás, ha a hátul haladók lámpái nem vakítják el a vezetőt. Ezért az innovatív, Automatikusan elsötétülő belső visszapillantó tükör figyeli a fényszórók fényét, és tompított beállításra vált, ha szükséges.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.