Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford Kuga

Ragadja meg a kormányt és legyen az Öné az irányítás

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Öné az irányítás

Mikor az új Kugát vezeti, az irányítás az Ön kezében van

Adaptív sebességtartó

Az Adaptív sebességtartó automatikával Ön adja meg a kívánt sebességet és a rendszer ehhez igazodik. Ha az autó radarja egy lassabban haladó járművet érzékel Ön előtt, automatikusan lelassít, biztonságos távolból követve a másik járművet. Amint kitisztul az út, autója automatikusan újra felveszi az előzőleg megadott sebességet.

Sávtartó automatika

A Sávtartó automatika az elülső kamera segítségével érzékeli, ha véletlenül kisodródna sávjából. Ekkor a kormánykerék enyhe vibráltatásával és egy ikon felvillantásával figyelmeztet a veszélyhelyzetre. Ha lassan vagy egyáltalán nem reagál, a Sávtartási segítség extra nyomatékot biztosít ahhoz, hogy könnyebben visszasorolhasson az Ön sávjába.

Könnyű parkolás

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika különböző technológiákat ötvöz, így nem csupán beáll a kinézett párhuzamos parkolóhelyre, már a kiállást is segítik, sőt a merőleges parkolást is lehetővé teszik, csak hátramenetbe kell raknia autóját. Emellett természetesen a rendszer jelzi, ha bármelyik oldalról akadály gátolná a parkolást.

Biztos vezetés még a legnehezebb körülmények között is

Az Intelligens összkerékhajtás rendszer automatikusan meghatározza mekkora forgatónyomatékra van szükség, ha autóját nedves, száraz vagy jeges terepen vezeti. Az intelligens technológia azt is képes meghatározni, hogy az első vagy a hátsó tengelyre kell az extra erőt összpontosítani. Ennek köszönhetően a Ford Kuga még a legnehezebb körülmények között is kimagasló vezethetőséggel bír.

Egy kamera a további információkért

Figyeli az Ön éberségét és a táblákat

Egy mindig előre tekintő kamera

Az Elülső kamera-rendszer a következő technológiákhoz szükséges: Sávtartási segítség, Éberségfigyelő rendszer, Automatikus ködfényszóró, Táblafelismerő rendszer.

Nem kerüli el tábla a figyelmét

A Táblafelismerő rendszer minden közlekedési jelzést észrevesz. A műszerfali kijelzőn megjelenő, dinamikusan változó ikon figyelmezteti az előzést tiltó és sebességkorlátozó táblákra.

Minden utazás öröm

Egy egész sor vadonatúj technológia és rendszer dolgozik

Automatikus fényszóró

Az éjszakai vezetés elengedhetetlen kelléke az Automatikus fényszóró, amely lejjebb veszi fényszórójának erejét, ha szembejövő forgalmat érzékel, majd visszakapcsol eredeti fényerejére. Így nem zavarja meg a szembejövőket autónk erős fénye. Az Automatikus fényszóró a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel együtt igényelhető extra.

Lásson be minden kanyart

Az Adaptív, intelligens fényszóró rendszer (dinamikus LED fényszórókkal) automatikusan alkalmazkodik az útviszonyokhoz, legyen akár nappal vagy sötét éjszaka. A Vakításmentes távolsági fényszórók pedig arról gondoskodnak, hogy még kanyarban se zavarjuk meg a szembejövő vezetőket autónk erős fényével.

Holttérfigyelő rendszer

A Holttérfigyelő rendszer segítségével könnyebben válthat sávot. A Fordja oldalán elhelyezett radarok folyamatosan figyelik az Ön holtterét és egy narancssárga jelzőfénnyel hívják fel a figyelmet az Ön által nem látható tereken áthaladó autókra. A Holttérfigyelő rendszer újdonsága a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer.

Könnyebb tolatás

Oszlopok, padok, alacsony falak… Bármi is bújik meg autója mögött, a tolatókamera megmutatja. A tolatáskor automatikusan bekapcsoló rendszer a műszerfalon elhelyezett képernyőn mutatja meg az Ön mögötti területet, és virtuális segédvonalaival könnyíti meg még a legnehezebb parkolást is.

Beépített navigáció

A beszédvezérléses SYNC 3 és a 8 hüvelykes érintőképernyő részeként az új Ford Kugában vadonatúj, beépített navigációs rendszert talál, DAB audióval. A rendszer valós időben reagál a forgalom sebességére és állapotára, hogy a lehető legpontosabb információkkal lássa el Önt.

Lásson minden járművet

Ha épp parkolóhelyéről tolat kifelé, és nincs megfelelő rálátása a forgalomra, a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (amely a Holttérfigyelő rendszer része) hangjelzéssel figyelmezteti az Ön által nehezen érzékelhető járművekre. A rendszer egy jelzőfényt is felvillant az érkező forgalomnak megfelelő oldali visszapillantó tükrön.

Visszagurulásgátló

A Visszagurulásgátló rövid ideig megfékezi az autót, hogy ne guruljon hátra, mikor egy emelkedőn felfelé elindul. A rendszer 2,5 másodperccel tovább fékezi az autót, hogy Önnek több ideje legyen a fékről a gázpedálra helyezni a lábát.

Parkolóradar

A járműve és a különböző akadályok közti távolság megbecsléséhez nyújt segítséget a parkolóradar. Ha a radar valami akadályt észlel, hangjelzéssel hívja fel a figyelmet rá, mely egyre erősebb lesz, ahogy közeledik az objektumhoz.

Éberségfigyelő rendszer

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli az Ön vezetési stílusát, és ha fáradtság okozta abnormalitást vesz észre, azonnal jelzi a műszerfalon felvillanó kis ikonnal, mely pihenést javasol az Ön számára.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.