Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Biztonság - Ford Mondeo

Okos biztonsági megoldások

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Korszerű biztonsági rendszerek

Hogy az autóban ülők fokozott biztonságban utazzanak

A gyalogosok védelméért

Az Ütközésmegelőző és Gyalogosfelismerő rendszer az úton, illetve az út közelében található járműveket és gyalogosokat figyeli és hívja fel jelenlétükre a vezető figyelmét. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan lefékezi az autót. Ezt a technológiát a balesetek enyhítése és megelőzése érdekében fejlesztettük ki és 80 km/h-s sebességig használható.

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

Melyik ajtót szeretné kinyitni?

A Mondeo biztonságos, távolról vezérelt, központi ajtózáró rendszerrel rendelkezik: ezzel a technológiával Ön dönti el, hogy melyik ajtót szeretné kinyitni, és melyiket zárva tartani. Ezen kívül a vezetőülésnél található gombbal is irányíthatja az összes további ajtót.

Vészfék rásegítő

A Vészfék rásegítő arra szolgál, hogy vészhelyzet esetén a jármű elérje a maximális fékezési hatékonyságot. Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és amennyiben szükséges, automatikusan fokozza azt.

Gyalogosfelismerő rendszer

Ez a technológia az úton vagy az út közelében található járműveket és gyalogosokat figyeli és hívja fel a vezető figyelmét jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan lefékezi az autót a balesetek enyhítése és megelőzése érdekében.

Rövidebb biztonsági fékezés

Baleset során az Elektronikus menetstabilizáló rendszer újratölti a fékrendszert, bezárva minden létező teret a fékek és a lemez között. Ez a technológia az elektronikus fék újratöltése, ami a jármű féktávolságát csökkenti le.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.