Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Teljesítmény - Ford Mondeo

Gazdaságos élmény

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Motorváltozatok

A Mondeo motor-kialakítása meggyőző teljesítményt nyújt

Az új bi-turbo dízelmotor

Az új bi-turbo dízelmotorunk az eddigi legerősebb: 210 LE-s (154kW) teljesítményre képes. A motor emellett kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságot is biztosít, és olyan alacsony CO2-kibocsátást (124g/km), ami igencsak meglepő egy ilyen erőteljes autótól Az okos kidolgozás és az intelligens mérnöki munka gondoskodik arról, hogy az ikerturbok ereje mindig kéznél legyen, ha szükség van rá.

EcoBoost

A 125 lóerős, forradalmi (és több díjat nyert), háromhengeres, 1,0 literes EcoBoost akkora teljesítményű, mint egy hagyományos 1,6-os motor, de mintegy 25%-kal gazdaságosabb fogyasztással és alacsonyabb CO2-kibocsátással. Az új 1,5 literes EcoBoost 160 lóerőt ad le 5,9 liter / 100 km-es fogyasztás mellett. A lenyűgöző 2,0 literes EcoBoost motor 203 vagy 240 lóerőt ad le.

Különféle dízelmotorok

Jobban szereti a dízelt? Akkor választhat az 1,5 TDCi és a 2,0 TDCi közül. Mindegyik motor a legmodernebb műszaki megoldásokkal fokozza a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, valamint csökkenti a káros kibocsátást. A 2,0 TDCi három teljesítménykimenetet kínál, ahol a csúcs a 210 LE ikerturbóval, a kiváló gazdaságosság és alacsony kibocsátás megőrzése mellett.

ECOnetic dízelverziók

Mindkét dízelmotor kapható növelt hatásfokú, ECOnetic változatban. Például: a 1,5 TDCi ECOnetic és 1,6 TDCi ECOnetic 94 g CO2/km, míg a 150 és 180 lóerős, 2,0 TDCi ECOnetic 107g CO2/km kibocsátású.

Manuális váltók

Két 6-sebességes kézi váltó áll rendelkezésre. A könnyebbet az 1,0 és 1,5 literes EcoBoost, valamint az 1,6-os dízelmotorra szerelik. A nagyobb nyomatékra képes kivitel a 2,0 TDCi motorhoz való.

Speciális automatikus váltók

Az egyik váltó az 1,5 és 2,0 EcoBoost motorokhoz való, nagy nyomatékra képes, 6-sebességes automata váltó. A másik a 2,0 TDCi motorhoz való Ford Powershift, amely egyesíti az automata váltó kényelmét a kézi váltó rugalmasságával.

Hibrid elektromos kivitel

Az elektromos és benzines meghajtás előnyeit ötvöző, teljesen új Mondeo Hybrid egyszerre biztosítja a kiemelkedő gazdaságosságot és kidolgozottságot, valamint a meggyőző teljesítményt és megtehető távolságot. A Visszatöltő fékrendszer, az innovatív Brake Coach tovább fokozzák a hatékonyságot.

"Tanuló" takarékokoskodás

Az EV+ egyesíti a Ford SYNC beépített GPS rendszerét a gyakori célhelyeket megjegyző, fejlett szoftverrel. Így ha egy rendszeres megállóhelytől egy beállított távolságra tartózkodik, a jármű a célállomás eléréséig megpróbálja fenntartani a csak elektromos meghajtási módot.

Kezelhetőség

Szuperpontos kezelhetőség minden vezetési helyzetben

Finoman beállított felfüggesztés a még jobb menettulajdonságokért

A Mondeo új, több lengőkaros hátsó felfüggesztéssel rendelkezik. Ez a speciális rendszer könnyű, merev és tökéletesen beállított, így reagálóképessége, vezérelhetősége és menettulajdonságai kiválóak.

Sebességváltó a kormányon: gyors automata váltási lehetőség

Ez a versenypályára termett műszaki megoldás erőfeszítés nélküli gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan lehet váltani.

Minden helyzetben megfelelően reagáló szervokormány

Az elektromos szervo (EPAS) a kormányzást a sebesség és a körülmények szerint automatikusan szabályozza. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatot könnyebbé téve fokozza a manőverezhetőséget. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulat szükséges, felkeményíti a kormánymozgást. Az új, csúszásgátlóval felszerelt EPAS figyelembe veszi az oldalszelet és az egyéb vezetési körülményeket is, míg az aktív rezgésszabályzó csökkenti a kormánykerék esetleges nem kívánt vibrációját.

A Mondeo összkerékhajtása alkalmazkodik a változó terephez

A Mondeo intelligens összkerékhajtása (AWD) azonnal reagál, alkalmazkodik a változó terephez, és pontosan a megfelelő nyomatékot juttatja a legnagyobb tapadást igénylő kerekekre. Ez a fejlett rendszer érzékelők és szoftver segítségével a megcsúszás megelőzése érdekében proaktív módon eldönti, mekkora teljesítmény jusson az egyes tengelyekre. Mivel a rendszer csak szükség esetén kapcsol be, a kevésbé problémás útszakaszokon takarékoskodik az üzemanyaggal.

Gazdaságosság

A teljesítmény mellett nem marad el a gazdaságosság sem

Auto Start-Stop rendszer

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani. Ha ismét lehet haladni, csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe az autót (automata váltó esetén nyomja meg a gázt), és a motor máris beindul.

Jobb aerodinamika

Lassú haladáskor az önszabályozó hűtőrács a motor hűtése érdekében a szellőzőnyílást megnyitja, majd amikor felgyorsul a haladás, az aerodinamikai tulajdonságok javítására lezárja, elősegítve az üzemanyaggal való takarékoskodást.

Hatékony akkumulátortöltés

A hagyományos rendszerekkel ellentétben az Intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra az akkumulátornak szüksége van, nem pedig gyorsításkor. Ily módon további üzemanyagot spórolhat meg, és tovább csökkentheti az emissziót.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.