Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford Mondeo

Továbbfejlesztett vezetési élmény

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Vezetési technológia

Számos speciális szolgáltatás könnyíti meg a vezető dolgát

Fényszóróival jobban beláthatók a kanyarok

A Ford Dynamic LED-technológiával az új Mondeo fényszórói épp olyan intelligensek, amilyen feltűnőek, hiszen a legkiválóbb kilátás érdekében a kormányfordulatnak megfelelően, pontosan követik az utat. A világítás minőségét tovább javítja, hogy a hagyományos izzókat nagy fényességű, természetes fényű LED-ek váltották fel. Ezek egyben nappali világításként is szolgálnak.

A következő generációs Ford SYNC 2

A következő generációs Ford SYNC 2 lehetővé teszi a mobiltelefon és az MP3-lejátszó vezeték nélküli csatlakoztatását. A zenelejátszás, a telefonálás és a navigáció értelemszerű beszédhang-parancsokkal vagy a (képnézegetésre is alkalmas) 8-hüvelykes érintőképernyővel szabályozható. A hangutasítás funkció magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Csak mondja ki a megfelelő szót

Ha valaki az autóban azt mondja, hogy „éhes vagyok”, akkor a Ford SYNC 2 lehívja a környékbeli éttermek listáját, vagy lehetőségeket kínál a Michelin gasztronómiai útmutató kínálatából.

Zenehallgatási lehetőségek

Választható a négy prémium minőségű hangszóróval működő SYNC 2 rendszer, vagy a 12 hangszórós Sony hifi berendezés. Extraként rendelkezésre áll a DAB radió.

Könnyebb tolatni, ha látja, hogy mi van hátul

Oszlopok, rácsok, alacsony falak... A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn és automatikusan bekapcsol, amikor Ön hátmenetbe vált. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat.

Modern rendszer a biztosabb sávtartáshoz

A Sávtartó rendszer kamerát használ, hogy az esetleges véletlen sávelhagyást észlelje. A Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer ilyenkor a kormánykereket rezegtetve jelez Önnek, és vizuális értesítést is megjelenít. Ha Ön lassan reagál, vagy nem cselekszik, a Sávtartási segédrendszer kormányrásegítéssel támogatja Önt.

Tükrök, amelyekből láthatók a holtterek

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán elhelyezett radarérzékelőkkel segíthet a biztonságosabb sávváltásban. Ha a rendszer egy másképp nem látható járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg.

Stresszmentes be- és kiparkolás

Összetett műszaki megoldásaival az Aktív parkolást segítő rendszer a párhuzamos parkolóhelyekre való bekormányozásnál többre is képes. A Kiparkolási segéddel (POA) a parkolóhely elhagyásában is segít. A Merőleges beparkolási rendszer (PPA) képes érzékelni,  képes elvégezni a betolatást.

Az autó problémamentes közös használata MyKey® rendszerrel

A Ford MyKey® rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, illetve a biztonságiöv használatára figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer hangereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően nyugodtan átengedheti autóját barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey® kulcsra ráprogramozhatók a kívánt korlátozások. A korlátozás nélküli „admin” kulcsot megtarthatja, és igény esetén abból, valamint a korlátozott kulcsból is tarthat egynél többet.

Komfort

Intelligens megoldások a kényelemért

Gyors jégtelenítés

Ezzel az okos funkcióval fagyos reggeleken pillanatok alatt jégteleníthető a szélvédő. A rendszer egyetlen gombnyomással másodpercek alatt jégteleníti, illetve leolvasztja a szélvédőt.

Igazi hangulatvilágítás

8 szín közül választhat, hogy milyen világítást szeretne az utastérbe. Így még kellemesebbek lesznek az éjszakai autózások. A világítás a Titanium felszereltség része, más esetben extraként érhető el.

Ideális hőmérséklet

A Kétzónás automata légkondicionáló (DEATC) segítségével megadhatja, milyen hőmérsékletet részesít előnyben a vezető és az utas, a rendszer pedig fenntartja a megadott értékeket.

Tompított visszapillantó tükör

Könnyebb és biztonságosabb is lehet az éjszakai vezetés, ha a hátul haladók lámpái nem vakítják el a vezetőt. Ezért az automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör automatikusan észleli a fényszórók fényét, és tompított beállításra vált.

Panorámatető

Csak egy gombnyomás, a tető kinyílik, és természetes fény árasztja el az utasteret. A nagyméretű, fix panorámatető az 5-ajtós változatnál érhető el, a kombi modellnél két részből álló panorámatető választható, míg a 4-ajtós modellt egy hagyományos napfénytetővel dobhatja fel.

Elektromos visszapillantó

Amikor az ember szűk helyeken közlekedik, vagy keskeny utcákon parkol, könnyen sérülhetnek a külső visszapillantó tükrök. Az extraként kapható Elektromos külső visszapillantó tükrök segítenek ezt megelőzni, mivel egyetlen gombnyomással behajthatóak.

Intelligens fényszórórendszer. Maximális kilátás mások elvakítása nélkül

Éjjeli autózásnál hasznos funkció az Intelligens fényszórórendszer, amely szembeforgalom vagy elöl haladó jármű észlelésekor átmenetileg tompítja a fényszórókat, hogy ne vakítson el másokat. A rendszer ezután a legjobb kilátás érdekében automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

Utasbiztonság

Innovatív műszaki megoldások a nagyobb utasbiztonságért

Kiegészítő védelem a hátul ülő utasoknak

A két szélső hátsó ülésre egyedülálló biztonsági szolgáltatás, Légzsákkal ellátott biztonsági öv rendelhető. Ütközéskor az övek felfújódnak, és a keletkező erőhatásokat a hagyományosnál négyszer nagyobb testfelületen oszlatják el. A mellkast érő nyomás csökkentésével, valamint a nyak és a fej mozgásának jobb kézben tartásával ez az innovatív műszaki megoldás csökkenti a sérülés esélyét.

Magabiztosság problémás helyzetekben

Az ESP érzékelőkkel vizsgálja a hirtelen fékezéseket vagy járműreakciókat, amelyek az autó feletti uralom elvesztéséhez vezethetnek, és az egyes kerekek sebességének pontos szabályozásával a megcsúszás elkerülése céljából növeli a jármű stabilitását. Az ESP funkciói közé tartozik a Hegymeneti elindulási segítség, Vészfékrásegítő és az Elektronikus menetstabilizátor.

Kiválasztható a bezárni vagy kinyitni kívánt ajtó

Az új Távirányítós központi zárrendszer minden korábbinál biztonságosabb. Ennek segítségével úgy nyithatja ki az egyes ajtókat, hogy a többit nem kell velük együtt központilag kinyitnia, a többi ajtó így biztonságosan bezárva marad, amíg nem aktivál egy kapcsolót a vezetőoldali ajtón. Ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes többi ajtajának nyitását és zárását.

Ford SYNC 2 Vészhelyzeti asszisztenssel

A Ford SYNC 2 fontos, sőt akár esetenként életmentő funkciója is lehet a Vészhelyzeti asszisztens. Abban a sajnálatos esetben, ha olyan balesetet szenvedne, amikor a légzsák kinyílik vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol, ez a funkció az Ön mobiltelefonján keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. A kezdeményezett hívás tetszőlegesen leállítható, illetve ha szükséges, akár beszélhet is a hívott féllel. Ami szintén nagyon fontos, hogy a rendszer a létfontosságú információkat is elküldi, így például a GPS-koordinátákat – még akkor is, amikor Ön nincs eszméleténél.*

A Ford Vészhelyzeti segélykérés Európa több mint 30 országában elérhető. Ez a funkció akkor működik, amikor egy kompatibilis mobiltelefonnal öszekapcsolódik a rendszer, és a mobiltelefon Önnél van, amikor a légzsák (kivéve a térdlégzsákot) kinyílik, vagy amikor az ütközést érzékelő szenzor leállítja az üzemanyag-szivattyút. A szövegfunkció és a Vészhelyzeti asszisztens nem minden európai nyelven működik.

További biztonsági megfontolások

Technológiák a biztonság növeléséért

A koccanások elkerülésének elősegítése

Ha az érzékelők potenciálisan balesetet okozó helyzetet észlelnek, automatikusan működtetik a fékeket, ha a sofőr nem reagál időben.

Gyorsabb vészfékezés, rövidebb fékúttal

Ha a rendszer vészfékezési helyzetet észlel, az ESP előfeszíti a fékrendszert, bezárva a fékbetétek és a korongok közötti esetleges légrést.

Irányíthatóság emelkedőn induláskor is

A Visszagurulásgátló lejtőn induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást.

Előre beállítható maximális sebesség

Az opcionális Sebességtartó automatika beállítható sebességlimittel lehetővé teszi a teljes utazásra érvényes sebességkorlátozás előzetes beállítását.

Többletteljesítmény vészfékezéshez

A Vészfékrásegítő rendszer (EBA) a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes fokozni a vészhelyzetekben. Az ESP érzékeli, milyen erővel nyomja a vezető a féket, és ezt fokozza szükség esetén.

A gyalogosok védelmét célzó rendszer

A gyalogosfelismerő, ütközésre figyelmeztető segéd észleli az úton elénk kerülő gyalogosokat. Ha a vezető nem reagál a figyelmeztetésre, a rendszer automatikusan fékezni kezd.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.