Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Biztonság - Ford S-MAX

Számunkra az )n biztonsága az első

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Átfogó biztonsági intézkedések

Az S-MAX a legmagasabb szintű védelmet biztosítja

A rendszer a gyalogosok védelmét is szolgálja

A gyalogosokat is felismerő Ütközésre figyelmeztető segéd észleli az úton elénk kerülő, illetve a jármű útját feltehetőleg keresztezni készülő gyalogosokat (illetve nagyméretű tárgyakat), és a jelenlétükre figyelmeztet. Ha a vezető nem reagál a figyelmeztetésre, a rendszer automatikusan fékezni kezd.

Többletteljesítmény vészfékezéshez

A vészfék-rásegítő rendszer (EBA) segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni a vészhelyzetekben. A rendszert az ESP automatikusan szabályozza. Az ESP érzékeli, milyen erővel nyomja a vezető a féket, és ezt az erőt szükség esetén automatikusan fokozza.

A Ford SYNC 2 vészhelyzeti asszisztenssel

A Ford SYNC 2 fontos funkciója a Ford vészhelyzeti asszisztens*. Ezt a potenciálisan életmentő funkciót arra fejlesztették ki, hogy támogatást nyújtson segélyhívásnál az Ön által beszélt nyelven, és a kivonuló szolgálattal közölje járműve pozícióját. Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. Ami szintén nagyon fontos: a rendszer a létfontosságú információkat is elküldi, így például a GPS-koordinátákat – még akkor is, amikor Ön nincs eszméleténél.

Szélsőséges körülmények között is magabiztos vezetés

Az ESP érzékelőkkel vizsgálja az esetleges hirtelen kormánymozdulatokat, fékezéseket vagy járműreakciókat, amelyek az autó feletti uralom elvesztéséhez vezethetnek, és az egyes kerekek sebességének pontos szabályozásával a megcsúszás elkerülése céljából növeli a jármű stabilitását. Az ESP funkciói közé tartozik a Visszagurulás-gátló, Vészfékrásegítő és az Elektronikus fékelőfeltöltés.

Tükrök, amelyekből láthatók a holtterek

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán elhelyezett radarérzékelőkkel segíthet a biztonságosabb sávváltásban. Ha a rendszer egy másképp nem látható járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg. A BLIS ezenfelül egy teljesen új technológiával Keresztforgalom-figyelmeztetést is biztosít.

Biztosabb indulás emelkedőn is

A Visszagurulás-gátló lejtőn induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, ezzel pedig akkor is uralma alatt áll járműve, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Fényszóróival jobban beláthatók a kanyarok

A Ford Dynamic LED-fényszóró nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem intelligens is. Beépített LED-sora mindig a megfelelő világítási mintázatot képes biztosítani, hogy intenzív és természetes fényével kivételes láthatóságot érjen el. A nappali menetfény is ezek közé tartozik. A hagyományos villogó indexlámpát pedig LED-futófényes irányjelző csík váltja fel, amelynek sorban felvillanó fényei jobban látható jelzést adnak a többi közlekedőnek. Emellett az Elvakításmentes országúti fényszóró automatikusan beállítja magát úgy, hogy a többi vezető zavarása nélkül is a legjobb látási viszonyokat biztosítsa. Fontos részlet, hogy ezek az új fényszórók, illetve lámpák az utat is követik, így a kanyarokban is jobb látási viszonyokat eredményeznek.

További biztonsági megoldások

Minden alkatrésze az Ön biztonsága érdekében

Védelem felborulás ellen

A Borulásgátló rendszer (RSC) észleli a jelentős mértékű megborulást, valamint érzékeli az olyan műveleteket, amelyek esetleg boruláshoz vezethetnek.

Összehangolt biztonság

A speciális Intelligens védelmi rendszer (IPS) egy sor biztonsági funkciót irányít, ezzel maximális biztonságot nyújt Önnek és utasainak.

Keresztforgalom-figyelmeztető

Amennyiben Ön kitolat valahonnan, és korlátozottan láthatja a forgalmi helyzetet, a Keresztforgalom-figyelmeztető észleli a közeledő járműveket, és hangjelzést ad ki.

Gyorsabb vészfékezés

Ha a rendszer vészfékezési helyzetet észlel, az ESP előfeszíti a fékrendszert, bezárva a fékbetétek és a korongok közötti esetleges légrést.

Kanyarodásvezérlés

A nyomatékelosztó rendszer az úttest felületének és a vezetési körülményeknek megfelelően kiegyenlíti a motornyomatékot az első kerekek között.

Légzsákrendszer

A légzsákrendszer része az első üléshez tartozó medencecsont- és mellkasvédő légzsák, valamint a második sor két külső ülésénél a két opcionális oldalsó légzsák.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.