Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford S-MAX

Vezetést segítő technológiák

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Vezetést segítő technológiák

Figyelemre méltó műszaki megoldások

Magabiztos vezetés minden körülményben

Az intelligens összkerékhajtás (AWD) meghatározza a különféle nedves, száraz vagy épp jeges terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodási egyensúlyt és reagálóképességet. A technológia az igényeknek megfelelően az első vagy a hátsó kerekekre is képes meghajtást juttatni. Ez az „igény szerinti nyomaték” rendszer kivételes kezelhetőséget és jobb hatékonyságot biztosít.

Megfelelően reagáló szervókormány

Az elektromos szervó (EPAS) a kormányzást a sebesség és a körülmények szerint automatikusan szabályozza. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatot könnyebbé téve fokozza a manőverezhetőséget. Nagy sebességnél felkeményíti a kormánymozgást. Az új, kisodródásszabályzóval felszerelt EPAS csökkenti a kormánykerék esetleges nem kívánt rázkódását.

Stresszmentes be- és kiparkolás

Különféle műszaki megoldásaival az Aktív parkolást segítő rendszer a párhuzamos parkolóhelyekre való bekormányozásnál többre is képes. A Kiparkolási segéddel (POA) a parkolóhely elhagyásakor is segít. A Merőleges parkolási rendszer (PPA) képes érzékelni, hogy a hely elegendő-e az autó számára, majd képes elvégezni a betolatást. A Parkolási oldalérzékelő segéd (SPA) figyelmeztet az esetleges oldalsó akadályokra is.

Könnyebb sávtartás

A sávtartó rendszer előre tekintő kamerát használ, hogy az esetleges véletlen sávelhagyást észlelje. A Sávelhagyásra figyelmeztető ilyenkor a kormánykereket rázva jelez Önnek, és vizuális értesítést is megjelenít. Ha Ön lassan reagál, vagy nem cselekszik, a Sávtartási segédrendszer kormányrásegítéssel támogatja Önt, így biztonságosan visszatérhet a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra tervezték.

Könnyebb tolatni

Oszlopok, rácsok, alacsony falak... A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn, és automatikusan bekapcsol, amikor Ön hátramenetbe vált. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat.

Minden irányból látható, hogy mi jön

Az S-MAX elejére szerelt parányi kamera osztott képernyős képet közvetít az autó többfunkciós képernyőjére, hogy Ön érkezési irányuktól függetlenül láthassa a gépjárműveket, biciklistákat és gyalogosokat. Ez az extra műszaki felszereltség felbecsülhetetlen értékű keskeny parkolóhelyről való kiaraszoláskor.

A fényszóró, amely gondol másokra

A vakításmentes távolsági fényszóróval a többi közlekedő elvakítása nélkül használhatja a távolsági fényszórót. Az első érzékelőktől érkező információk alapján a távolsági fényszórók vetítési mintáját úgy állítja be a rendszer, hogy óvják a többi közlekedőt az elvakítástól, miközben a jobb láthatóság érdekében megvilágítják az út többi részét.

Az első kamera észleli az autó előtt haladó járművekből érkező fényt és automatikusan elhalványítja a távolsági fény egyes részeit, hogy elkerülje az Ön előtt haladók elvakítását.

A távolsági fényszóró az azonosított, szembejövő jármű körüli összes területet bevilágítva aktív marad, segítve az olyan tárgyak megvilágítását, mint a parkoló autók vagy a gyalogosok, melyek tompított fény esetén rejtve maradnának.

Kényelem

Aktív életet él? Megtaláltuk az Önnek való autót

A panorámatető világosabb és tágasabb érzetet biztosít

Az elektronikus működtetésű napellenző gombnyomásra kinyílik, és a fix panorámatetőn keresztül beengedi a természetes fényt. Ugyanakkor a napfényvisszaverő üveg a bent ülőket megvédi a hőtől és a káros UV sugárzástól.

Elektromosan állítható kormányoszlop

Állítsa be az önnek legkényelmesebb vezetési pozíciót az elektromosan 10 irányban állítható vezetőoldali üléssel (a Titanium X csomag része) és az opcionális, elektromosan állítható kormányoszloppal, majd mentse el a memória funkcióval.

Tartja az ideális hőmérsékletet

A Kétzónás automata légkondicionáló (DEATC) segítségével megadhatja, milyen hőmérsékletet részesít előnyben a vezető és az utas. Az extra „háromzónás” klímavezérlővel a második és harmadik sorban ülők is beállíthatnak külön hőmérsékletet.

Gyors jégtelenítés - Quickclear technológia

Ennek az ügyes kis funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra, azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják szélvédőjét, és segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket. A rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt.

A testet jobban megtámasztó ülések

A vezető- és az első utasüléshez választható az új, teljesen testreszabható, úgynevezett Multi-Contour ülés. Ezek a szükséges helyeken biztosítják a test számára a jobb alátámasztást, és még frissítő masszírozásra is képesek, például egy hosszú utazás alkalmával. A Multi-Contour ülések is rendelkeznek klímavezérléssel, így beállítható a tökéletes hőmérséklet.

Intelligens ülésrendszer a rugalmasságért

A sokoldalú ülésrendszer akár öt/hét személynek is bőséges helyet kínál, míg a behajtható második és harmadik sor ülései számos ültetési–csomagtárolási konfigurációt tesznek lehetővé. A második és harmadik sor ülései például egy gombnyomással teljesen lehajthatók, azonnal helyet adva a sporteszközöknek vagy az éppen megvásárolt barkácsfelszerelésnek.

Praktikum

Rugalmasság, praktikum és hatékonyság

Segít a sebességkorlátozás betartásában

Elsőként a közlekedésitábla-felismerő (TSR) kamera automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd ennek megfelelően automatikusan szabályozza a maximális sebességet.

Kézhasználat és nélkül nyitható csomagtér ajtó

Ha keze tele van, és az S-MAX érzékeli a jármű KeyFree kulcsának közelségét, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a csomagtér ajtót.

Kulcsmentes megoldás - Problémamentes megoldás

A Ford KeyFree rendszer anélkül teszi lehetővé az autó kinyitását és bezárását, hogy a kulcsot ki kellene vennie a zsebéből vagy táskájából. Ezzel az extrával sok zavaró helyzet elkerülhető.

Ford Power indítógomb

Mostantól nem szükséges kulcsot használnia. A motor indításához egyszerűen meg kell nyomnia az Ford Power indítógombot a kuplung (automata autók esetén a fék) lenyomása közben.

Hifi hangzás

A kilenc hangszórós hangrendszer a Ford SYNC 2 normál tartozéka, amely az autóban mindenütt kivételesen tiszta hangzást biztosít. Az extraként rendelhető Premium rendszerben megtalálható a DAB rádió is, továbbá 12 db Sony hangszórót tartalmaz.

Adaptív Tempomat

Az Adaptív Tempomattal a rendszer segít megtartani az Ön által kiválasztott sebességet. Amennyiben a beépített radarérzékelő egy másik járművet észlel Ön előtt, lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához.

Ford Easy-Fuel rendszer az egyszerű tankolásért

Ez a rendszer szinte lehetetlenné teszi a rossz üzemanyag betöltését a teljesen új S-MAX esetén, mivel a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet bedugni a töltőnyílásba. A Ford Easy-Fuel tanksapka nélküli rendszernek köszönhetően nem kell többé piszkos tanksapkát sem kezelnie!

Gondtalan kocsimegosztás a MyKey® rendszerrel

A Ford MyKey® rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, illetve a biztonságiöv-használati figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer hangereje is. Így aggodalom nélkül kölcsönadhatja autóját, hiszen a Ford MyKey® kulcsra ráprogramozhatók a kívánt korlátozások.

Kézhasználat nélküli és érintőképernyős megoldások

A következő generációs Ford SYNC 2 lehetővé teszi a mobiltelefon és az MP3-lejátszó vezeték nélküli csatlakoztatását. A zenelejátszás, a telefonálás, a navigáció és a klíma egyszerű és értelemszerű beszédhang-parancsokkal vagy a 8-hüvelykes érintőképernyővel szabályozható.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.