A közepes méretű crossover bárhova elkísér, a kalandoknak csak a képzelet szab határt.

Az új Explorer a Ford várva várt elektromos tömegmodellje, ami őrzi a régi amerikai márka örökségét, az elektromos hajtásnak köszönhetően azonban ízig-vérig 21. századi autó. Egy igazi felfedező jármű, amit áthat a kalandvágy. Ismerjük meg az új elektromos Ford Explorert!

Az új elektromos Ford Explorer

Az új Ford Explorert feltűnő megjelenés és fejlett technológia jellemezi. Ez a SUV a Ford első 100%-ban elektromos járműve ebben a szegmensben. Az autógyártó ezzel elindult azon az úton az európai piacon, melynek végállomása, hogy 2030-ra a teljes személygépkocsi kínálatot elektromossá változtatja. Az új Ford Explorer kétféle változatban érhető el: az egyik az Explorer, a másik pedig az Explorer Premium.

Ford Explorer halad a földes úton

Az autó egyik védjegye a feltűnő formaterv, a karosszéria karakteres kialakítása, ami tökéletesen illeszkedik az aktív életmódot kedvelők stílusához. A megjelenéshez sokat hozzátesz az egyedi nappali LED menetfény és az induláskor automatikusan kapcsolódó LED helyzetjelzők. A praktikumot szolgálja az adaptív távolsági fényszóró, illetve az úgynevezett kilépőfények is, melyeket az oldalsó lámpákon helyezték el és ajtónyitáskor világítanak.

Korszerű technológia gondoskodik arról, hogy biztonságos legyen az utazás. Ide sorolható például az intelligens adaptív sebességtartó automatika, az ütközésmegelőző rendszer, az intelligens sebesség asszisztens, a sávközéptartó automatika sávváltási segéd funkcióval, a holttérfigyelő rendszer, az éberségfigyelő rendszer, a táblafelismerő rendszer, a rossz haladási irányra figyelmeztető rendszer, a szabad kihajtást segítő rendszer, a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, az első és hátsó parkolóradar vészfékasszisztenssel.

A csomagtér méretére sem lehet panasz! A csomagtartó 450 literes, a hátsó ülések lehajtásával pedig 1422 literesre növelhető. A vontatható tömeg hátsókerék-hajtás esetén 1000 kg, összkerékhajtás esetén pedig 1200 kg. A tető terhelhetősége mindkét esetben 75 kg.

Elektromos szabadidő-autó az utakon

Az autóban a legkorszerűbb elektromos hajtáslánc és akkumulátor található, a hatékonyságot pedig olyan elemek is támogatják, mint az energiahatékony gumiabroncsok, a fedett alváz, a légterelők, az aerodinamikus kerekek. Az akkumulátorra egyébként a gyártó garanciát is vállal: 8 évet vagy pedig 160 ezer kilométert.

Az új Ford Explorer könnyedén feltölthető otthon az AC (váltakozó áramú) töltőkábel segítségével, de akár útközben is. A megfelelő gyorstöltővel 25 perc alatt 80%-os töltöttséget lehet elérni, ami a villanyautók esetén az optimális töltési szint. Egy rövid séta, egy kávé és már folytathatjuk is az előttünk álló utat. A FordPass alkalmazással a BlueOval töltőhálózat gyorstöltőit lehet igénybe venni, így akár közterületen, autópályán vagy éppen a bevásárlóközpontoknál is tudunk tölteni. Az otthon töltés is jó opció, ebben az esetben érdemes lehet beszerezni egy Ford Connected Wallbox töltődobozt is.

Kényelem minden kalandhoz

A belső tér kialakítása kellemes a szemnek és kényelmes a testnek. Öt utas fér el az utastérben, akik pihe-puha ülésekben élvezhetik az utazás szépségeit. Megannyi tárolóhely gondoskodik arról, hogy a táskák, a laptop, a palackok és az egyéb apróságok megtalálják a helyüket.

Ford Explorer középső konzolja

A praktikum mellett a dizájn is fontos szerephez jutott. Az autó belső terében kiépített hangulatvilágítás különösen sokat hozzátesz az összképhez. A 6+1 hangszórós hangrendszer pedig nemcsak remek dekorációs elem, de kiváló hangzást is biztosít.

Az új Ford Explorerhez opcionálisan igényelhető hőszivattyús fűtési/hűtési rendszer, amit leginkább a zordabb vidékeken kérnek. A kocsi kulcsnélküli nyitással van ellátva, a Premium felszereltségnek pedig részét képezi a kéz nélkül működtethető elektromos csomagtérajtó is.

Sync Move érintőképernyő

A tabletre emlékeztető Sync Move nagyfelbontású érintőképernyő pozícióját egyszerűen lehet változtatni, hogy mindenki számára könnyen olvasható és látható legyen. Ezen a felületen olyan fontos információk jelennek meg, mint például a navigáció, de itt lehet beállítani a legfontosabb funkciókat is. A képernyő mögött egyébként egy biztonsági tároló kapott helyet, egy zárható okos rekesz, amibe el lehet rejteni a lényegesebb értékeket. A Sync Move érintőképernyő egyszerűen csatlakoztatható az okostelefonokhoz, ami jelentősen megkönnyíti a telefonok kezelését útközben.

A Ford Explorer bárhova elvezet, ahová csak szeretnénk. Erről a beépített EV utazástervező gondoskodik, illetve a felhő alapú navigáció, ezek nem hagyják, hogy letérjünk az útról, hacsak nem éppen ezt szeretnénk.

Nyiss az elektromosság felé a Ford Petrányival! A különleges megjelenésű, teljes mértékben elektromos új Ford Explorer már előfoglalható a Ford Petrányinál!

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek

Kék Ford Explorer borítóképe

Érdeklődik az új Ford Explorer iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Új Ford Explorer modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020