Új autó vásárlás

Új autó vásárlás során leggyakrabban felmerülő kérdések

 • Miért érdemes új autót vásárolni?

  Mint köztudott egy új autó vásárlása az embereknél a 2. legnagyobb beruházás az ingatlan után. Nagyon sokan vágynak rá, hogy egy olyan autóban üljenek, amit még senki sem használt. Aki így dönt, elkerülheti, hogy olyan autó vásároljon, ami korábban karambolos volt, nem szakszerűen javították vagy olyan ember vezette, aki nem értett hozzá. Attól sem kell tartania, hogy nem valós a szerviztörténet vagy manipulálták a km órát. Tehát azért érdemes új autót vásárolni, hogy elkerülje a bizonytalanságot, és hosszú távon élvezhesse a gondtalan vezetés élményét.

 • Mik az első lépések, ahhoz, hogy új Ford autóm legyen?

  Először is javasolt egy értékesítési tanácsadónkkal konzultálnia, akivel megbeszélheti, hogy mi az elképzelése, milyen modellt álmodott meg magának. Tanácsadó kollégánk az egyeztetést követően felvázolja, hogy milyen modell / modellek jöhetnek számításba, mit tud ajánlani önnek. A vágyott gépkocsi bemutatását követően érdemes próbaútra menni, mert itt sok minden kiderülhet. A folytatás már csak Önön múlik!

 • Nincs elég készpénzem, hogy tudok így új autót vásárolni?

  Lehetősége van finanszírozási konstrukcióval gépkocsit vásárolni. Ez azt jelenti, hogy a vételár egy részét készpénzben (önerő) a másik részét egy speciális pénzügyi konstrukció igénylésével tudja biztosítani. Ehhez több feltételnek is meg kell felelnie, erről értékesítési tanácsadó kollégánk tud felvilágosítást adni.

 • Azt hallottam, hogy már mindent csak lízingelni lehet! Ez mit jelent?

  Ez csak részben igaz, mivel áruhitelek, szabadfelhasználású és egyéb vállalkozói hitelek még léteznek. A tartós fogyasztási cikkeket (mint pl. az autót) és az ingatlant már csak lízingkonstrukcióval tudja megvásárolni. A hitelnél és a lízingnél is van egy elbírálási procedúra, megvizsgálják a bevételeit, jövedelmét és ez alapján döntenek a ”hitelképességéről”. A két finanszírozási forma abban különbözik, hogy a hitelnél nem jegyeznek be tulajdonjogot a termékre a lízingnél igen. Ez azt jelenti, hogy a lízing tárgya (pl. az autó), mindaddig a lízingcég tulajdonában marad, amíg nem egyenlített ki a tartozását.

 • Korlátlanul használhatom a lízingelt autómat?

  Igen, ha így vásárolta a gépkocsiját, akkor üzembentartóként került bejegyzésre a forgalmi engedélybe és mehet vele bárhova. Bizonyos lízingcégeknél engedélyt kell kérni a külföldi használathoz, ezt egy állandó meghatalmazással szokták jóváhagyni.

 • Milyen plusz költségekkel kell számolnom új autó vásárlásnál?

  Minden gépkocsit érint egy felkészítési (műszaki felkészítés, KRESZ táska, ablakmosó folyadék feltöltése, stb…), egy üzembehelyezési (adminisztrációs folyamat, okmányirodai ügyintézés, stb…) és olyan egyéb költség, illeték (rendszám, forgalmi és törzskönyv, vagyonszerzési illeték) ami a forgalomban való közlekedéshez, használathoz, azonosításhoz kapcsolódik. Ez modelltől függően 150.000-300.000Ft plusz kiadást jelenthet, ezzel mindenképpen számoljon! A biztosítások díja is jelentős lehet, ha alkuszon keresztül kötötte, akkor 15-30 napja van az első díj fizetéséig, addig kockázatban van. Kalkulálnia kell azzal is, hogy nem lesz tele üzemanyaggal a gépkocsi, tehát az első útja a töltőállomásra fog vezetni! Nem beszélve az autópálya matrica díjáról (szükség esetén), amivel szintén számolnia kell.

 • Mit jelent az, hogy fűthető első szélvédő?

  A legtöbb Ford gépkocsiba rendelhető a fűthető első szélvédő, sőt több modellünknél már a szériafelszereltség része. Ennek az ügyes kis funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak (szinte láthatatlan) egyetlen gombnyomásra azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, párátlanítják szélvédőjét, valamint segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket is. A rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van. A hátsó ablak hasonlóképpen fűthető, használat szempontjából nincs különbség. A Ford modelleknél javasolt a Téli csomag megrendelése (tartalma modellenként eltérhet), amely a szélvédő fűtésen kívül legtöbb esetben tartalmazza az első ülések fűtését (opcióként a hátsókat is), sőt már a kormánykerékfűtést is!

 • Hogy működik a parkoló radar, miért jó, ha van ilyen extra az autóban?

  Az első- és hátsó parkolást segítő radarok megkönnyítik a parkolást, manőverezést, szűk, kevésbé átlátható helyen. A rendszer működése: (első- és hátsó radarok) a sebességváltót hátramenetbe kell rakni, ezáltal aktiválja a radarokat és elkezdheti a parkolást. Az új modelljeink kijelzőjén megjelenik az autó grafikus képe, ahol zöld-sárga-piros színű vonalak jelzik amennyiben ráközelít az útban lévő tárgyra – ezzel egyidőben egyre sűrűbb csipogást hall, ez szintén jelzi, hogy meddig mehet biztonsággal előre vagy hátra. Ha már folyamatosan piros színű a vonal a kijelzőn vagy folyamatos sípoló hangot hall, akkor álljon meg.

 • A Tolatókamera miben tud többet a parkoló radaroknál?

  A kamera hátramenetkor kivetíti az autó hátsó részénél lévő területet a gépkocsi belső kijelzőjére (kamerakép), így megkönnyítve a parkolást, sőt még a takarásból való kiállásnál is hasznos lehet!

 • Mekkora autót válasszak?

  Ha megvan, hogy mire használjuk az autót és mekkora a család, még egy nagyon fontos tényező: a kinézett autót abban a környezetben is kell kipróbálni ahol használni szeretnénk. Befér a garázsba? A nyaralóhoz el tudunk vele menni?

Széchenyi 2020