Használt autó vásárlás

Használt autó vásárlás során leggyakrabban felmerülő kérdések

 • Miért nem találok 4 hengeres, szívó benzines autót Önöknél?

  A Ford közel 10 éve kizárólag eseti jelleggel fejleszt ilyen motorokat. 2012-től folyamatosan a turbó benzines (EcoBoost) motorokkal jelennek meg a modelljeink, így csak elvétve kerül vissza hozzánk „régi” rendszerű példány, portfóliónkból kezdenek „kiöregedni”. A folyamatosan szigorodó emissziós (károsanyag kibocsátási) követelmények miatt az autógyártók többsége már nem tud 4 hengeres, szívó benzines motorral gépkocsikat gyártani. Ahhoz, hogy megfeleljenek az előírásoknak át kellett/kell térniük a kis lökettérfogatú, turbó feltöltős motorok gyártására, ezzel elérve a kedvezőbb károsanyag kibocsátást. Ezek a motorok sem kevésbé megbízhatóak - megfelelő karbantartás mellett -, mint a korábbi 4 hengeres turbó nélküli motorok. Ellenben környezetbarátabbak, jóval dinamikusabbak, és azonos használat mellett takarékosabbak elődjeiknél.

 • Finanszírozható a használt autó?

  Gépjárműveink a jogszabályi előírásoknak megfelelő feltételekkel finanszíroztathatók, amennyiben az ügyfél megfelel a finanszírozási követelményeknek. Több kereskedelmi bankkal vagyunk üzleti viszonyban, így általában megtaláljuk az ügyfélnek kedvező konstrukciót.

 • Autóbeszámítás van, és idősebb autót is beszámolnak?

  Autóbeszámítás maximum 10 éves korig és 200.000 km futásig történik. Egyedi esetek azért vannak (főleg, ha Ford gépkocsiról van szó), ezek külön egyeztetést igényelnek.

 • Van készleten más márkájú autójuk is?

  A flottakezelésünkben vannak Ford-tól eltérő márkák is, amik bekerülnek a használt atutó kínálatunkba is. Továbbá hagyományos beszámításból is kerülnek hozzánk eltérő márkájú gépjárművek, de természetesen a kínálatunk nagyrész Ford típusú.

 • ÁFA-s az autó ügyintézhető nyílt végű pénzügyi lízingre?

  A flottakezelt gépjárművek megtartják a 27%-os ÁFA tartalmukat, így folyamatosan rendelkezünk ÁFA tartalmú, használt személyautókkal is.

 • Magyarországi forgalomba helyezésű az autó?

  Gépjárműveink nagyrésze újonnan Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsi. Alkalmanként beszámításból vagy bizományos értékesítésként kerül hozzánk külföldről importált gépkocsi.

 • Volt sérülve az autó?

  A nálunk vett és szervizelt, valamint saját flottakezelésünkből származó gépkocsikról általában minden információ, sok esetben még fotók is rendelkezésre állnak. Az általunk nem ismert autókról állapotfelmérést készítünk, mely feltárja a gépkocsi esetleges korábbi sérüléseit és aktuális állapotát is.

 • A szerviz előélete leinformálható?

  Amennyiben márkaszervizben volt szervizelve a gépkocsi, akkor leinformálható.

Széchenyi 2020