Bevezető

 • Ford Petrányi szalonban Ford Fiesta és Ford Escort a 90-es években

  Több mint 30 éve a pályán

  Több mint 30 év hosszú idő. Ez alatt az idő alatt meghatszorozódott a magyarországi autópályák hossza. Egy hétvégi sofőr ennyi idő alatt több, mint 7-szer megkerülhette volna a Földet. Az 1992-es Ford modellek idén veteránkorba lépnek…

 • Tömeg ünnepel a megnyitón

  Büszke múlt, biztos jövő

  A Ford Petrányi 1992-ben nyitotta meg a Kerepesi úton kapuit. Azóta is folyamatosan törekszünk a minőségre, a kölcsönös bizalomra és megértésre, s a biztos jövőre. Büszkék vagyunk rá, hogy ügyfeleinkkel és munkatársainkkal együtt ünnepelhetjük cégünk harmincadik születésnapját.

Erősségeink

Miért érdemes a Ford Petrányit választani

Sorolhatjuk a számokat, hogy közel 50.000 eladott autó és elégedett ügyfél, 150.000 alkatrész raktáron, 200 munkatárs, számos szerviz állás és szakképzett szerelő...

Megfigyelhetjük a tényeket, hogy a Ford Petrányi 1992 óta stabil vállalkozás, mely folyamatosan fejlődik és bővül. Kínálatához az új és használtautó értékesítés, a szerviz és karosszéria, az alkatrész értékesítés, a flotta értékesítés és számos innovatív szolgáltatás tartozik.

A legfontosabb azonban az, hogy családi vállalkozásunk mindig azt tartja szem előtt, hogy az ügyfeleink és a munkatársaink arcán látszódjon a mosoly, az elégedettség, mert érzik, hogy jó helyen vannak, jól választanak és számíthatnak ránk mindig. Minden erőfeszítésünket ezért tesszük!

Ford autóra érdeklődő és Ford értékesítő tárgyalása

Galéria

Kulisszatitkok

Ahol fény derül...

 • Piros és dízel

  1992-ben, karácsony előtt pár nappal belépett egy férfi a Petrányi család frissen nyitott Kerepesi úti márkakereskedésébe. Határozottan közölte, hogy feleségének sürgősen venne egy autót, amennyiben az nem piros, nem dízel, és nem áll bent a szalonban. Másfél órával később a férfi már írta is alá az adásvételi szerződést egy, a szalonban álló piros dízelautó megvásárlásáról. Ennyi idő kellett Petrányi Piroskának a férfi meggyőzéséhez, ugyanis év vége lévén ez volt az egyetlen gyorsan kiadható autójuk. A férfi stabil vásárlója lett az időközben az egyik legnagyobb családi autókereskedéssé váló Ford Petrányinak.

 • Miért Ford?

  Piroska és férje, Petrányi István 1973-ban kezdtek autóalkatrész-kereskedéssel foglalkozni. „Amikor megéreztük a rendszerváltás szelét, elkezdtünk informálódni, hogy keleti autóalkatrészekről mire lehet váltani” – emlékszik vissza István a nyugati autók megjelenésének időszakára. 1991-ben használt autókat kezdtek forgalmazni, és belevágtak egy autóalkatrész-áruház építésébe, legalábbis amíg egy évvel később egy balatoni nyaralás után meg nem álltak a Ford székesfehérvári gyáránál. Felvetették, hogy forgalmaznának Fordokat. Nem sokkal később alá is írták a szerződést, és szalonná alakították át a készülő áruházat.

 • Petrányi Zoltán "kormányosként"

  Petrányi Zoltán, a vállalat második generációs tulajdonosa, ügyvezetőjétől: "Európa legnagyobb tókerülő vitorlás versenyén, a Kékszalagon 2019-ben abszolút első helyen végeztünk a csapatommal, ahol kormányosként álltam a rajthoz. A siker mögött az a menedzsment-szemlélet állt, amit az üzleti életben is folytatok: vezetőként fontosnak tartom, hogy olyan szakemberek vegyenek körül, akik munkájukban kimagasló teljesítményt nyújtanak. Bár mindannyiunknak más az erőssége, éppen ebben rejlik az erőnk, tudásunkat, szakértelmünket egy közös célért tudjuk egyesíteni."

 • Generációkon át

  Közösséget építünk, ahova szeretünk bejárni. Folyamatos innovációkkal biztosítjuk növekedést. Jelenünk és jövőnk alapja a fejlesztés és ügyféligények kiszolgálása. A „Generációkon átívelő bizalom” kap nálunk szerepet: az ügyfelek, a család és a munkatársak tekintetében is. Jelenlegi munkavállalói állományunk számos tagja több mint tíz éve dolgozik nálunk. Van a kezdetek óta hozzánk járó ügyfél, nem ritka a két generációs munkavállaló és a Petrányi Család 3. generációja fiatal gondolkodásával a cégnek értéket teremt.

Széchenyi 2020