Választható fertőtlenítési módok

Ózonos fertőtlenítés vagy fertőtlenítő spray

 • Ózonos fertőtlenítés ikon

  Ózonos fertőtlenítés

  Bruttó 5.990 Ft-ért

  Az ózongenerátoros fertőtlenítés teljesen veszély- és vegyszermentes fertőtlenítést biztosít, alkalmas higiéniai kezelésként, allergiamentesítésre, szagtalanításra. Az ózonos fertőtlenítés mindhárom kereskedésünkben, kizárólag szervizelés során rendelhető meg.

 • Fertőtlenítő spray ikon

  Fertőtlenítő spray

  Bruttó 3.990 Ft-ért

  A fertőtlenítéshez használt termék a Loctite SF7080 spray, mely hatékony a szennyezett felületeken található gombákkal, vírusokkal és baktériumokkal szemben. A fertőtlenítő spray mindhárom kereskedésünkben, szervizelés során és önállóan is megrendelhető.

Az ózonos fertőtlenítésről

Mi az az ózon?

Az ózon egy nagyon erős oxidáló tulajdonságokkal rendelkező anyagtípus, egyik legfőbb erénye a szuper erős fertőtlenítő tulajdonságában rejlik. A klórral összehasonlítva akár 5000-szer effektívebb sterilizáló tulajdonságokkal rendelkezik, mint jól ismert társa. Az orvosi műtétek során is ózonos fertőtlenítéssel oldják meg a sterilitást. Mikroorganizmusokkal való találkozásakor, legyen szó baktériumokról, vírusokról, penészről vagy gombafajtákról, gyorsan és hatékonyan veszi fel velük a harcot. Ez a legtöbb esetben oly módon történik, hogy az ózon csapadék formátumban oxidálja a fertőző anyagokat, ezáltal válnak azok könnyen eltávolíthatóvá. A folyamat eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fent említett vírusok, baktériumok, etc. nem válnak rezisztenssé a fertőtlenítés során, amely a jól ismert vegyszerek esetén sajnos nem áll fenn, így az ezeknek egy nagy hátránya például az ózonnal szemben.

Miért érdemes ózonnal fertőtleníteni?

Az autó szellőzőrendszere a mikroorganizmusok szempontjából egy potenciális veszélyforrás. A klímaberendezés nehezen hozzáférhető részeiben könnyedén telepednek meg a gombák, baktériumok a számukra ideális nedves és sötét részeken. Az autó ventilátor része ezeket az anyagokat a levegőben keringteti. A nyálkahártyával érintkezve ezek különféle légúti panaszokat, allergiát, irritáltságot okozhatnak. Az idősek és a csecsemők, gyerekek – kevésbé ellenálló immunrendszerük miatt – potenciálisan jobban ki vannak téve ennek a veszélynek.

Mennyi időt vesz igénybe a szolgáltatás?

Az eljárás nagyon gyors, körülbelül 20 perig tart. Ezalatt az autó ajtajai és ablakai csukott állapotban vannak és a belső légkeveréses rendszer, klíma berendezés pedig bekapcsolva. Ez alatt a kocsiba helyezett ózongenerátor folyamatosan állítja elő a fertőtlenítő hatású anyagot. Az eljárás végeztével kivesszük az utastérből az eszközt és nyitott ablakok mellett hagyjuk a gáz eltávozását, amelyből oxigén lesz. Körülbelül 10-15 perc szellőztetés után vége is a folyamatnak, melynek eredménye a tiszta, vírusoktól és baktériumoktól mentes autó. A láthatatlan gondok mellett olyan problémák is megoldódnak, mint a cigaretta vagy egyéb égési füst, illetve a kisállat okozta szagok. Az ózontechnológia nyomán valódi tisztaságot kaphatunk.

Ford kuga belső utastere

Petrányi Pit Stop

A szervizfolyamat is lehet élmény

Akár tervezetten, akár váratlanul van rá szükség, de az autónk szervizbe vitele sok szervezéssel és kényelmetlenséggel is járhat. Mi kitaláltuk, hogyan lehet kényelmesebb és egyszerűbb! Intézze bejelentkezését az új Petrányi Pit Stop alkalmazáson keresztül bárhonnan, bármikor, és vegye igénybe innovatív kényelmi szolgáltatásainkat!

Kézben tartott mobiltelefon kijelzőjén a Petrányi Pit Stop logója

Megjegyzések

A spray-s fertőtlenítéshez használt termék: Loctite SF7080 fertőtlenítő – higiéniai- srpay. Tesztelve a következőkre: vírus esetén herpesz és influenza, baktériumok és gombák esetében Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus , Bacillus subtilis, Escherichia coli, Salmonella cholerasius , Candida albicans és Aspergillus fumigatus. Koronavírusra való hatásának tesztelése folyamatban.

Utastér fertőtlenítés igénylése

Rendelje meg az elérhető fertőtlenítési módok egyikét kényelmesen, online szerviz bejelentkezés során.

Széchenyi 2020