A Ford Fiesta egy igazi ikonikus kiskategóriás autó, ami lassan 50 éve rója az utakat. Méretéből adódóan egy kisebb család számára ideális, de akár vállalati autóként is megállja a helyét.

Kedveltségének hátterében a messze híres Ford Fiesta megbízhatóság áll, ami kényelemmel és remek dizájnnal párosul. A legújabb változat egy igazi kis városi cirkáló, ami műszaki megoldásai miatt üzemanyaghatékony közlekedésre is képes. Nézzük, milyen utat járt be a Ford Fiesta!

Fiesta-Golf-Corsa – A Ford, a Volkswagen és az Opel mesterhármasa, melyek ugyanabban a kategóriában mozognak, ugyanazokért a kegyekért  versengenek. Mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei, a Fordé a megbízhatóság és az elnyűhetetlenség. A Ford Fiesta egy kifejezetten népszerű modell, ami hosszú idők óta rajta van a TOP 10-es autóeladási listákon. Nem csoda, hiszen a márka védjegye a megbízhatóság és a tartósság. Nézzük, honnan indult a Fiesta!

Egy kis Fiesta-történelem

A Ford Fiesta gyártását 1976-ban kezdte meg a Ford Motor Company. Azóta 7 generációt élt meg és 12 millió darabot értékesítettek belőle. A legelső generáció egy kiskategóriás háromajtós ferdehátú volt, amit a korra jellemző szögletes dizájnnal láttak el. Az Mk1 benzinnel működött, hossza alig volt nagyobb, mint 3,5 méter, a tengelytáv pedig csaknem 2,3 méter volt.

Az elmúlt közel 50 év alatt a Ford Fiesta rengeteget formálódott, kicsit megnőtt, kicsit átalakul, ami azonban nem változott, hogy a fél évszázados tapasztalatok alapján az új generáció is megbízható felépítésű, egy igazi elnyűhetetlen társ az utakon. Ismerjük meg az új Ford Fiestát!

Verhetetlen az új Ford Fiesta megbízhatóság

Az új Ford Fiestában minden adott a biztonságos és kényelmes autózáshoz. Innovatív műszaki megoldások sora biztosítja, hogy minden gördülékenyen menjen az utakon, a digitális műszerfal kellően ingergazdag, de nem túlzsúfolt. Felbontása 12,3”, melyen a vezetési adatok könnyen értelmezhető ikonokként jelennek meg. Teljes mértékig testre szabható, hogy milyen adatokat szeretnénk itt látni. Lehetőség van arra is, hogy különböző profilokat rendeljünk az autó beállításaihoz. Ez annyit jelent, hogy ha például az autót vezeti az anya és a fiatal felnőtt gyermeke is, akkor a saját, személyre szabott rendszerbeállításaikat egy-egy profilban el lehet tárolni és előhívni, amikor szükség van rá.

Ezek az új generációs, intelligens technológiák élménnyé varázsolják a vezetést, az utazást. Az autó egyébként három-, illetve ötajtós változatban is megvásárolható. A dinamizmus nemcsak a teljesítményt, hanem a dizájnt is jellemzi: igazi egyéniség, ami magabiztos formanyelvvel párosul.

A kényelem és a praktikum mellett szót kell ejteni a fogyasztásról is. Az új Fiesták esetén lehetőség nyílik arra, hogy többféle EcoBoost hibrid erőforrás közül válogassunk. Az EcoBoost Hybrid Powershift egy váltó rendszer, ami hét sebességes, duplakuplungos és automata. Ezek a környezetbarát közlekedést segítik elő, az üzemanyag felhasználása ugyanis hatékonyabb, a széndioxid-kibocsátás viszont alacsonyabb. A zöld irányvonal azonban nem megy a teljesítmény és a dinamikus menettulajdonságok rovására.

Az új Ford Fiesta több kivitelben is kapható. Van belőle Connected, Titanium, ST-Line, Titanium X, Active X, ST-Line X és ST-X modell is. Ezek a változatok leginkább felszereltségben és apró design elemekben térnek el egymástól. Az ST-Line például egyedi kialakítású középkonzolt, kontrasztos, piros varrást kapott, míg az Active esetén a kontrasztvarrás Expressive Blue árnyalatú. A modellek sokszínűsége biztosítja, hogy mindenki megtalálja azt a változatot, felszereltséget, amire a mindennapok során szüksége van, ami a leginkább igazodik az autóhasználati szokásaihoz.

Az új változat megjelenése stílusos, vonzza a tekintetet az íves formáknak és a nem mindennap színváltozatoknak köszönhetően. Sikerült megőrizni azt, amit a régi Fiestában szerettek az emberek, de egy olyan köntösbe öltöztették, ami a XXI. században is megállja a helyét. A jelenlegi Ford Fiesta kínálat még üzemanyagot használ a közlekedés során, hamarosan azonban eljöhet az az idő, amikor már ezek a modellek is elektromos meghajtást kapnak, és lesz belőlük tölthető változat is.

Az új Ford Fiesta egy megbízható, sokoldalú autó, ami jó szolgálatot tehet a mindennapok során. A modell hamarosan elérhető a Ford Petrányi márkakereskedésben is!

Kapcsolódó cikkek

Érdeklődik egy Ford modellünk iránt?

Nálunk mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő járművet. Kérjen ajánlatot új Ford személy- és haszongépjárművekre.

Széchenyi 2020