A Ford Ranger a pickupok legjavát kínálja és ezen még tudott csavarni az autógyártó: az új Ford Ranger ugyanis sok tekintetben felülmúlja elődjét. Intelligensebb és sokoldalúbb az alapjaitól kezdve újragondolt Ranger, ami tökéletes társ a munka és az utazás során. Nézzük, mit kell tudni róla!

Az előző generációs Ford Ranger egy igazi klasszikus a pickupok világában. Számtalanszor bizonyította már rátermettségét, most pedig újjászületett és még annál is sokkal jobb lett, mint amilyennek megismertük. Az új változatba több intelligens technológia és praktikus megoldás került.

Egy autó megújulása több szinten is történhet. Az új Ford Ranger esetében az alapoktól gondolták újra a kocsit. Például új a külső formaterv, új hajtáslánc megoldások kerültek bele, továbbfejlesztették a futóművet, átalakult a raktér és a belső tér is, és beépítettek jó pár igen hasznos vezetéssegítő technológiát is. Így jött létre az új Ford Ranger, ami a pickuposok kedvence lesz.

Mit tud az új Ford Ranger?

Annyi biztos, hogy nem kell kompromisszumot kötni azoknak, akik az újratervezett Ranger mellett döntenek: megkapják az erőt, a stabilitást és a kényelmet is. A teljesítmény alapja a Ford 3,0 literes V6-os turbódízel motor, ami 240 lóerő és 600 Nm forgatónyomaték leadására képes. A hajtásláncnak köszönhetően a vontatási kapacitása 3,5 tonna.

Az új Ford Ranger többféle meghajtással is elérhető. Az egyik változat a 2.0 EcoBlue 170 LE 4x4 M6, ami az XL, az XTL és a Limited szériába került. A duplakabinos XLT és a Limited az előbbi meghajtás mellett választható 2.0 EcoBlue 170 LE 4x4 A6 motorral, a Limited széria pedig a 2.0 EcoBlue 205 LE e-AWD A10 motorral is kérhető. A Wildtrak és a Platinum kivitelek esetén további meghajtási lehetőséggel számolhatunk, ez a 3.0 EcoBlue 3.0 V6 EcoBlue 240 LE e-AWD A10, a Raptor pedig választható 3.0 EcoBoost 292 LE e-AWD A10 motorral is.

Az új Ford Ranger: praktikus jellemzők

A Ford fedélzeti információs rendszere a SYNC® 4A, ami az új Rangerben is elérhető: a Limited változatoknál egy 10,1 colos képernyőn keresztül irányítható, a Wildtrak modelleknél pedig 12 colos kijelző segítségével. A kommunikációs rendszer kapcsolódik a felhőhöz, hangvezérléssel is működtethető, illetve akár vezeték nélkül is tölthető vele a mobiltelefon.

A Ranger kiválóan alkalmazkodik a különféle terepviszonyokhoz. Terepképesség tekintetében verhetetlen, ez annak köszönhető, hogy 7 vezetési módozat közül választhat a sofőr a körülmények alapján. Akár egy mozdulattal lehet négykerékhajtásra kapcsolni, amennyiben a terep ezt igényli. Sebességfokozatok közül 10 került a pickupba, ezek között magabiztosan lehet navigálni az e-váltó segítségével. Az e-váltó nemcsak hasznos, de igen mutatós is, különösen jól sikerült elem, ami még inkább a letisztultság érzetét kelti.

Az új Ford Ranger intelligens technológiái közé tartozik a 360 fokos kamerakép. Ez úgy jön létre, hogy az autó több pontján videókamerákat építettek be, ezek egy szoftver segítségével hoznak létre egy 360 fokos képet, amin felülnézetben látható a Ford pickup. Segítségével az autó környezete jobban feltérképezhető, így könnyebb elkerülni az esetleges ütközéseket, baleseteket.

Az új kivitel megalkotása során a fő vezérelv a praktikum volt. Így kerül bele a zónavilágítás funkció. Egy első, egy hátsó és két oldalsó zóna az autó teljes környezetét képes megvilágítani, ami különösen jól jöhet a munka, de akár egy estébe nyúló kirándulás, kempingezés során is. A FordPass applikáción keresztül folyamatosan lehet ellenőrizni az autó állapotát, sőt, akár a zónavilágítást is be lehet kapcsolni, ami rettentően hasznos funkció.

A pickupok esetén a raktér különösen fontos, hiszen nem véletlenül vesz valaki egy ilyen járművet, minden bizonnyal szeretné kihasználni annak adottságait is. Az új Rangerben a csomagtérajtó sokkal könnyebben és sokoldalúbban használható, vannak benne kampós fogók, mérőrudak, emelő- és leeresztő mechanizmus, pohártartók és palacknyitó is.

Prémium utastér: bőr mindenütt

Ha az új Ranger belső terét egyetlen szóval kellene leírni az a prémium lenne. Az ülések selymes tapintású bőr borítást kaptak, a szegélyeket pedig narancsszínű kontraszt varrással látták el. Igazán megnyerő és vonzza a tekintetet az üléseken díszelgő, hímzett Wildtrak logó, illetve a Ranger márkajel a műszerfalon. A hangulatvilágítás gondoskodik arról, hogy az autóban ülve egy másik világba cseppenjünk, a fűthető sportkormány, jó szolgálatot tehet a hidegebb napokon.

Kapcsolódó cikkek

Érdeklődik egy Ford modellünk iránt?

Nálunk mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő járművet. Kérjen ajánlatot új Ford személy- és haszongépjárművekre.

Széchenyi 2020