Az elektromobilitás korszaka teljes sebességgel dübörög. Az elektromos járművek folyamatosan formálják át a közlekedési palettát, megnyitva az utat a zöldebb, tisztább és fejlettebb technológiával rendelkező utazási formák felé. Ebben az új korszakban a Ford Explorer elektromos változata olyan újdonságot hoz, amely ötvözi az innovációt és a kényelmet. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat róla!

A klímaváltozás elleni küzdelem és a fenntarthatóság előtérbe helyezése miatt az elektromos autók egyre fontosabbá válnak. Ezek a járművek csökkentik a károsanyag-kibocsátást és a városok légszennyezettségét. A technológia fejlődése lehetővé tette, hogy az elektromos autók töltési ideje és hatótávolsága is jelentősen javuljon, így már nem csak rövid távokra, hanem hosszabb utazásokra is ideális választásnak bizonyulhatnak. 

Ford Explorer parkol egy villa teraszán

A Ford Explorer mindig is ikonikus SUV modell volt, amely szilárd megjelenésével, tágas utasterével és erős teljesítményével hódította meg a közönséget. Azonban egy új fejezet nyílt a modell történetében: elérhetővé vált az elektromos változat. A Ford Explorer elektromos változata olyan fejlett technológiákkal van felszerelve, amelyek a modern elektromos járműipar legjavát képviselik.

Az új Ford Explorer elektromos változata tökéletesen ötvözi az SUV-ok praktikumát az elektromos járművek fenntarthatóságával és gazdaságosságával. Ismerjük meg közelebbről az új Explorert!

Mit kell tudni az Ford Explorer elektromos változatáról?

Amikor a Ford Explorer elektromos változatában a technológia, a dizájn és a környezettudatosság találkozik. Lássuk, mit kell tudni erről a modellről!

Ikonikus dizájn újragondolva

A Ford Explorer már ismert volt karakteres, erőteljes megjelenéséről, de az elektromos változat ezt egy teljesen új szintre emeli. A hagyományos Explorer masszív formáit úgy alakították át, hogy azok még inkább kiemelkedjenek az elektromos járművek piacán. 

Ford Explorer parkol a villa előtt

Az ikonikus amerikai stílus megőrzése mellett a dizájn minden eleme az aerodinamika és a hatékonyság szolgálatában áll. A hagyományos hűtőrácsot a tervezők egy valóságos pajzzsá alakították át, a fényszórókat pedig különleges megoldással kapcsolták össze, ami ebben a formában még inkább hozzájárul a pajzs kihangsúlyozásához. A dinamikus hátsó rész pedig az Explorer sportos karakterét hangsúlyozza.

Technológia és teljesítmény

A Ford Explorer elektromos változata tökéletesen megmutatja, hogy a jövő járművei nem csupán környezetkímélők, hanem lenyűgöző teljesítményre is képesek. Típustól függően az akkumulátor kapacitása és a hatótáv (532-602 km) olyan mércét állít, amely minden utazást gondtalan kalanddá alakít. 

Ford Explorer halad keresztül a hegyvidéki tájon

A gyorsulás élménye (5,3 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára), amelyet az elektromos motor biztosít, szinte azonnal érezhető, és a gyorstöltésnek köszönhetően pedig a töltés sosem válik akadállyá az úton, hiszen mindössze 26-28 perc alatt lehet feltölteni az akkumulátort 10%-ról 80%-ra. Legyen szó városi környezetről vagy hosszabb utazásokról, a Ford Explorer elektromos változata minden igényt kielégít.

Kényelem és csatlakoztathatóság új szinten

Az utastérben uralkodó kényelem és praktikum bizonyítja, hogy a Ford mennyire figyelt a részletekre. A 17 literes MegaConsole nem csak rendkívül praktikus tárolási lehetőséget kínál, hanem a belső tér dizájnjának is fontos eleme. 

A kényelem mellett a csatlakoztathatóságra és az infotainment rendszerekre is nagy hangsúlyt fektettek, így a SYNC Move® érintőképernyő és a beépített EV utazástervező biztosítja, hogy sose vesszünk el, és minden utazás zökkenőmentes legyen. Az okostelefon-integráció pedig arról gondoskodik, hogy a kedvenc zeneszámok és applikációk mindig kéznél legyenek, míg a precíziós hanghatás tökéletes zenei élményt nyújt minden utazás során.

Ford Explorer belső tér, műszerfal és kormány

A Ford Explorer elektromos változata a jövőbe mutat: a forradalmi dizájntól és a kivételes teljesítménytől kezdve, a kényelemig és az innovatív csatlakoztathatósági megoldásokig. Ez a jármű a környezettudatos, kényelmes és technológiával teli elektromos mobilitás fontos képviselője.

A modern elektromos járműpiac egyre szélesebb kínálatában ez a modell különleges helyet foglal el, hiszen ötvözi az ikonikus Explorer biztonságát és megbízhatóságát az elektromos hajtás előnyeivel. A Ford Explorer elektromos változata jelentős mérföldkő a fenntartható mobilitás útján, erősítve a Ford elkötelezettségét a zöld jövő iránt.

Próbálja ki a Petrányi Autó Ford márkakereskedésében, hogy mire képes a Ford Explorer elektromos változata, és tegye fel kérdéseit kollégáinknak!

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek

Kék Ford Explorer borítóképe

Érdeklődik az új Ford Explorer iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Új Ford Explorer modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020