A terepjárók legjellemzőbb tulajdonsága az erő, ami egy városi terepjáró, vagyis egy SUV esetén kényelemmel és urbán dizájnnal párosul. A Ford mindkét kategóriában igen erős kínálatot tud felmutatni, vessünk erre egy pillantást! Jöjjenek a Ford terepjáró típusok!

Ford terepjáró típusok: a SUV-ok

Manapság igen nagy népszerűségnek örvendenek a SUV-ok. A rövidítés a Sports Utility Vehicle kifejezésből ered, amit valahogy úgy lehetne magyarra fordítani, hogy „szabadidős autó”. Mit is jelent ez pontosan a gyakorlatban? A SUV-ok sok mindenben hasonlítanak a terepjárókhoz, akár a nehezebb terepekkel is megküzdenek, emellett azonban jól muzsikának a városi dzsungelben is. Jellemzően magasabb felépítésűek, ennek köszönhetően a ki- és beszállás könnyebb, az üléspozíció is magasabb, jobban ki lehet látni, nagyobb a biztonságérzet, az utastér pedig általában tágas, mindennek van benne helye. Vagyis pont olyan, amire egy családnak szüksége lehet. Tökéletes arra, hogy a gyerekeket elvigyük az iskolába, de a hétvégi kiránduláson sem kell közös erővel feltolni a hegyre az autót, mivel jellemzően összkerékmeghajtással a göröngyösebb utakon is felrepít minket a célhoz. Nézzük, milyen SUV-okat kínál a Ford!

Ford Kuga

Divatos és környezettudatos a Ford Kuga, ami már háromféle hibrid változatban is elérhető, létezik belőle EcoBlue Hybrid, Full Hybrid és Plug-in Hybrid is. Tiszta és halk vezetési élményt kínál, amihez sokat tesz a SYNC 3 navigációs rendszer, a Live Traffic szolgáltatással ellátott FordPass Connect, illetve a sebességtartó automatika Stop & Go funkcióval. Bőr borítású ülések, könnyed vonalak, extra lábtér az ülések mozgatásával – ettől lesz prémium a Kuga belső világa. A sávtartó automatika, kikerülést segítő kormányzás és az ütközésmegelőző rendszer hozzájárul ahhoz, hogy elkerüljük a baleseteket, ütközéseket. Mindehhez gyönyörű csillogó LED fényszórók, szempárok társulnak.

Ford Puma

Egy merész SUV, egy városi vadállat – ez a Ford Puma modell, amit az emberközpontú design meghatározással lehet leírni. A panorámatető jelentősen hozzáad az utastér hangulatához, a holttérfigyelő és az ütközésmegelőző rendszer pedig a biztonságos közlekedést segíti. Különféle vezetési módok támogatják a sofőrt, ugyanígy tesz a sebességtartó automatika is, ami a beállításoknak megfelelően tart távolságot az előttünk haladóval. Jól alakítható a csomagtartója, a Megabox tárolónak köszönhetően pedig akár vizes-sáros sportfelszereléseket is szállíthatunk vele.

Ford EcoSport

Igazi kaméleon a Ford EcoSport, ami a modern vonalakat és a praktikus vonásokkal gyúrja össze egy szerethető modellbe. Kiszabadít a megszokott és unalmas hétköznapokból, teszi ezt úgy, hogy közben belső terének kényelmével kápráztat el. Automata klímaberendezés, holttérfigyelő, fűthető kormánykerék, 8 hangszórós B&O Play hangrendszer, ütközésmegelőző rendszer, FordPower motorindító. Mi kell még?

Ford terepjáró típusok: a pick-upok

A városi terepjárók mellett léteznek terepjáró tehergépkocsik, pick-upok is. Ezek a járművek igazi fenevadak, amik a legkeményebb tereppel is megküzdenek, a legextrémebb helyzetben is helytállnak. Leggyakrabban munkához választanak ilyen járművet az emberek, de indokolt lehet egyéb helyzetekben is. A pick-upok ma már nem csörgő-zörgő munkagépek, megjelenésük dinamikus, kialakításuk kényelmes, így akár egy család számára is megfelelhetnek. Ezek a határozott megjelenésű autók hatalmas rakodótérrel rendelkeznek, ami igen előnyös, akkor is, ha valaki munkára használja és akkor is, ha családi célokra. Vegyük sorra a legütősebb Ford pick-upokat!

Ford Ranger

Európa legnépszerűbb pick-upja a Ford Ranger, ami bármely körülmények között megállja a helyét. Számos intelligens vezetéstámogató és biztonsági funkcióval rendelkezik, ezeknek köszönhetően igazi élmény a vezetése. Összkerékmeghajtás, óriási teljesítmény és 3500 kg-os vontatási kapacitás jellemzi. Remekül tapad az útra és gond nélkül áthajthatunk vele 800 mm mély vízen is, ami igen hasznos lehet bizonyos helyzetekben.

Ford Ranger Raptor

A Ford Ranger Raptor a Focus RS teljesítményorientáltságát ötvözi a Rangerek előnyeivel, az eredmény pedig egy olyan jármű, ami terepen sosem marad alul. A terepre termett, ez a természetes közege, itt tudja megmutatni elképesztő tulajdonságait. 10 fokozatú automata váltó, erős, egyedi alvázkeret, FOX Racing felfüggesztés, lejtmenet-szabályozás teszi még kényelmesebbé a legvadabb vidékek meghódítását.

Ford Ranger Stormtrak

A Wildtraktől örökölt jellemzőkkel bír a Ranger Stormtrak, amelynek megjelenése tekintélyt parancsoló, masszív, egy igazi prémium pick-up. A látványos dekorelemeknek köszönhetően minden tekintetet magához vonz, amint feltűnik a horizonton. Van benne táblafelismerő rendszer, műholdas navigáció, érintőképernyős kijelző, parkolóradar, tolatókamerák, 10 fokozatú automata sebességváltó.

Ford Ranger Wolftrak

A Wolftrak gyönyörű mattfekete színe egyszerre sugároz erőt és megbízhatóságot. A limitált kiadású modell remekül bírja az igénybevételt, legyen szó az országút aszfaltjáról vagy egy árnyas erdőben vezető földútról, a Wolftrak egy farkas könnyedségével és elszántságával lesz úrrá mindkettőn.

Kerekedj felül a terep kihívásain és hódítsd meg a városi dzsungelt a Ford terepjáróival! Nézz körül a Ford Petrányi weboldalán és ismerd meg a Ford terepjáró típusok kínálatát!

Kapcsolódó cikkek

Fehér Ford Kuga borítóképe

Érdeklődik a Ford Kuga iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Kuga modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020