A Ford izgalmas elektromos jövőt ígér az autósoknak, és ebben az új Kuga (Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje 2021-ben, 2022-ben és a legutóbbi előrejelzések alapján várhatóan 2023-ban is) kulcsfontosságú szerepet játszik.

A merész, karakteres megjelenésű új Kuga vásárlói számára nemcsak a hibrid hajtásláncok teljesítménye jelent majd kellemes meglepetést, hanem az autó egyszerű csatlakoztathatósága, valamint a legújabb generációs vezetéstámogató rendszerek átfogó kínálata is, amelyeknek köszönhetően a Kuga tökéletes társnak ígérkezik a mindennapok kalandjaihoz.

Ford Kuga hajót vontat

Az Európában gyártott és európai emberek számára tervezett új modell kínálatában megtalálható az otthon és közterületen egyaránt tölthető Kuga PHEV változat, amely akár 69 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos hajtással. Azoknak az autósoknak, akiknek nem áll rendelkezésükre kényelmes töltési lehetőség, a Ford a full hibrid hajtású Kuga Hybrid modellt ajánlja; ez a változat is az elektromos hajtáslánc kényelmét kínálja, miközben akár 900 kilométert is képes megtenni egyetlen tankolással, és a városi útszakaszok 64 százalékát is képes elektromos hajtással megtenni.

A Kuga Plug-In Hybrid és a Kuga Hybrid AWD vásárlói a továbbfejlesztett hibrid hajtásláncnak köszönhetően egyaránt számíthatnak az elektromos autók élvezetes gyorsulására és csekélyebb károsanyag-kibocsátására, valamint a dízelüzemű autókhoz hasonló megnövelt vontatási képességre: az új Kuga a 2100 kilogrammos vontathatóságával könnyedén mozgat akár egy nagyméretű lakókocsit is.

“A Ford Kuga már 2008-as megjelenése óta igazi sláger a vásárlók körében. Az új Kuga pedig minden eddigi változatnál jobban sikerült, hiszen a sokoldalúság, a csatlakoztathatóság és a kényelem egészen új szintjét nyújtja,” nyilatkozta Jon Williams, a Ford Blue Európa vezérigazgatója.

Friss formavilág és technológia

Friss, magabiztos formatervével az új Kuga kívül-belül megújult. A Titanium kivitel eleganciáját, az ST-Line sportosságát és az Active robosztusságát egyedi dizájnelemek hangsúlyozzák ki. Az új Kuga dinamikus orrésze és az első fényszórókat összekötő LED dizájn elem együttesen irányítja rá a figyelmet az új modell erőt sugalló, céltudatos megjelenésére.

Az autóban utazók kényelmét tovább fokozza a Ford legújabb generációs SYNC 4 fedélzeti információs és szórakoztató rendszere, amely a továbbfejlesztett hardware-nek köszönhetően gyors zökkenőmentes csatlakoztathatóságot és működést biztosít. Az okostelefonokkal gördülékenyen integrálható rendszer 5G kapcsolata gyors adatátvitelt biztosít, így a felhőalapú navigáció mindig segít elkerülni a közlekedési dugókat, miközben a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto rendszerek segítségével kényelmesen elérhetők a legfontosabb alkalmazások és információk.

A SYNC 4 abban is segít, hogy az autósok a lehető legtöbbet hozhassák ki az új Kuga vontatási képességéből 6; erre szolgál a vontatmány csatlakoztatási ellenőrző lista. A navigáció vontatási üzemmódját kiválasztva a vezető megadhatja az autó és a vontatmány méreteit, és ezután a SYNC 4 rendszer kifejezetten olyan útvonalakat választ, ahol nincsenek szűk kanyarok, alacsony aluljárók és egyéb akadályok.

A legmodernebb technológiák

A fejlett vezetéstámogató technológiáknak köszönhetően a vezetés és utazás élménye még a nehezebb körülmények között is stresszmentes és kényelmes. Az új generációs adaptív sebességtartó automatika az eddig kínált funkciókon túl automatikusan fékez a kanyarok és kereszteződések előtt, a 360 fokos kamerarendszer pedig teljes felülnézeti képet ad a jármű környezetéről, megkönnyítve a manőverezést.

Nő megérinti a Ford Kuga középső kijelzőjét

A praktikum és a kényelem mellett az új Kuga belső térkialakításánál az is fontos szempont volt, hogy az autó mindig készen álljon minden kalandra városon belül vagy kívül. Az előre-hátra csúsztatható második üléssor révén a hátul utazók lábtere 1 méternél is nagyobb lehet, vagy akár 150 literrel is megnövelhető a csomagtér kapacitása. Az opcióként elérhető ERGO ülések kiváló alátámasztást nyújt a testnek, amit az AGR vezető gerincgyógyászati szervezet tanúsítványa igazol.

A Kuga kínálatában ezentúl az új Active kivitel is szerepel, amely egy tökéletes társ azok számára, akik a felfedezés szabadságára vágynak. A megnövelt hasmagasságnak köszönhetően nem számít, hogy a városi dzsungelben navigálnak, vagy éppen a kitaposott ösvényekről merészkednek le. Robusztus jellemzői nemcsak funkcionálisak, hanem stílusosak is, dinamikus esztétikát kínálva. A Ford innováció iránti elkötelezettsége a Kuga Active szériában is megmutatkozik. A továbbfejlesztett felfüggesztés nemcsak agilisabb terepképességet biztosít, de hozzájárul a jobb kezelhetőséghez és stabilitáshoz is, így biztosítva a vezetők és az utasok kényelmét és biztonságát.

Az autózás biztonságát fokozza a továbbfejlesztett fényszórótechnológia, a Kugában alapfelszereltségként automatikus távfényvezérlésű LED fényszórók találhatók. A külön rendelhető Dinamikus Pixel LED fényszóró a navigációs adatok és az útjelzéseket leolvasó kamera információi alapján megváltoztatja a fény vetítését kanyarokban, kereszteződésekben és körforgalmakban, jobban megvilágítva így a környezetet.

Az új Kuga Európában, a Ford modern valenciai üzemében készül, ahol a gyártási folyamatot 3D-nyomtatású alkatrészek teszik rendkívül precízzé, és egyúttal fenntarthatóbbá. A mérnökök szorosan együttműködnek a mesterséges intelligenciával, így biztosítva a lehető legmagasabb szintű minőséget.

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek

Érdeklődik egy Ford modellünk iránt?

Nálunk mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő járművet. Kérjen ajánlatot új Ford személy- és haszongépjárművekre.

Széchenyi 2020