Szürke Ford Explorer borítóképe

Ford Explorer

Életre szóló kalandokhoz

A Ford Explorer egy minden tekintetben különleges SUV. Elegáns formái a tekintélyt parancsoló méretek ellenére is a kifinomultság érzetét keltik.

Erőfeszítés nélkül

 • Animált kép a Ford Explorer alvázáról és meghajtásáról

  A jövőbe vezető úton

  A Ford Explorer egyaránt jól teljesít a zsúfolt városi környezetben és a kanyargós vidéki utakon is. A jármű plug-in hibrid technológiája egy akkumulátor hajtású elektromos motort kombinál egy félelmetes, 3 literes, turbófeltöltős EcoBoost benzines motorral. A kétféle erőforrás együtt összesen 450 LE teljesítményre képes, kiváló üzemanyagfogyasztási adatok és mindössze 71g/km CO2-kibocsátás mellett. A négyféle elektromos (EV) üzemmód közül választva bármikor eldöntheti, hogy kizárólag az elektromos motort, a benzinmotort, a kettő kombinációját használja.

 • Ford Explorer modern műszerfala

  Elektromos hatékonyság

  Teljesen feltöltve a Ford Explorer akár 40 km-t is képes megtenni teljesen elektromos üzemmódban. Ez azt jelenti, hogy közeli üzletek, a gyerekek iskolája, a golfpálya, vagy bármilyen más, nem túl távoli helyszín akár károsanyag-kibocsátás nélkül megközelíthető. A maximális hatékonyság érdekében a rendszer a regeneratív fékezésből és az EcoBoost motorból származó energiát kombinálva menet közben is képes az akkumulátorok töltésére, így növelve a jármű hatótávolságát, melynek alakulását folyamatosan nyomon követheti a FordPass mobilalkalmazásban.

 • Környezetbarát technológiákat szimbolizáló kép

  Csökkentett károsanyag-kibocsátás

  A lenyűgöző, mindössze 71 g/km (WLTP)/66 g/km (NEDC) CO2-kibocsátással rendelkező Ford  Explorer Plug-In Hybrid motorja megfelel a szigorú Euro 6.2 kibocsátási szabványoknak. E szabványok célja a levegőminőség javítása és a kipufogógáz-kibocsátás csökkentése.

 • Ford Explorer magabiztosan halad az úton

  Jobb aerodinamika

  Alacsony sebességnél, a motor hűtése érdekében az Aktív hűtőrács lamellák nyitva tartják a szellőzőréseket. Gyorsítás során a lamellák bezáródnak, ezzel is javítják a jármű aerodinamikai tulajdonságait és csökkentik az üzemanyagfogyasztást. A technológia hosszabb távon számottevő üzemanyag megtakarítást jelenthet.

Egyszerű töltés

Az Explorer PHEV otthoni töltőkábelével közvetlenül töltheti autóját az elektromos hálózatról. Ezzel a módszerrel kevesebb mint 6 óra alatt feltölthetők az akkumulátorok, így elsősorban éjszaka kényelmes megoldás. Opcionális lehetőség a Ford Wallbox telepítése, ami gyorsabb otthoni töltést biztosít: a készülékkel hozzávetőlegesen 3,5 óra alatt tölthető fel 0-100%-ra az Explorer. Okostelefonjának segítségével menet közben is találhat nyilvános töltőpontokat, köztük a Ford partnerének, a NewMotionnek állomásait, ami jelenleg Európa egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózata. A FordPass alkalmazás segítségével azt is beállíthatja, hogy milyen idősávban töltse a rendszer az autóját, így kedvezőbb tarifák mellett készítheti fel autóját a másnapi útra.

Férfi otthoni töltőre helyez egy Ford Explorer PHEV-et

A magabiztos vezetés csúcsa

 • Ford Explorer forgatható váltótárcsa

  Észrevétlen sebességváltás

  Az automata váltós modellek esetében egy forgatható váltótárcsa biztosít teljes körű vezérlést a fejlett, nyolcsebességes váltó felett. A rendszer előnye, hogy a kívánt üzemmód rendkívül egyszerűen, csupán a tárcsa elforgatásával kiválasztható.

 • Ford Explorer kormánya

  Sebességváltás a kormányon

  A versenysport inspirálta technológia gyors és könnyed gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan válthat sebességet.

Fehér Ford Explorer borítóképe

Érdeklődik a Ford Explorer iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Explorer modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020