Szürke Ford Explorer borítóképe

Ford Explorer

Életre szóló kalandokhoz

A Ford Explorer egy minden tekintetben különleges SUV. Elegáns formái a tekintélyt parancsoló méretek ellenére is a kifinomultság érzetét keltik.

Innovatív technológiák

 • Ha az útviszonyok indokolttá teszik, a Ford Explorer automatiksan vált összkerékhajtásra

  Intelligens összkerékhajtás

  A továbbfejlesztett Intelligens összkerékhajtás vezérlőrendszere képes meghatározni, hogy a járműnek mekkora tapadásra, kanyarodási egyensúlyra és reakcióképességre van szüksége nedves, száraz vagy jeges utakon, illetve különböző terepviszonyok között. Amikor az útviszonyok nem indokolják, a hatékonyság növelése érdekében a motor kizárólag az első kerekeket hajtja meg. Ám amint olyan helyre ér a jármű, ahol jól jön az extra teljesítmény, a rendszer automatikusan bekapcsolja a hátsó kerekek hajtását is.

 • Ford Explorer szenzorai felismreik az előtte haladó járművet

  Sebességtartó automatika

  Az intelligens Adaptív sebességtartó automatikával együttműködő Stop and Go automatika segítségével beállíthatja járműve utazási sebességét és a követési távolságot. Ha a forgalom lassulása miatt az autója már nem képes a megadott tempóval haladni, a rendszer a beállított biztonságos követési távolságot tartva lelassítja, szükség esetén pedig megállítja a járművét. Amint szabaddá válik az út, az automatika ismét a beállított sebességre gyorsítja járművét. A rendszer rendkívül hasznos segítség a gyakori indulásokkal és megállásokkal tarkított városi vezetés során.

 • Ford Explorer halad egy hegyi úton

  Táblafelismerő rendszer

  A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és az adott útszakaszhoz igazodva, minden újabb tábla esetén változik a jelzés. Az Intelligens sebességasszisztens segíti a sebesség szabályozását, hogy a vezető az útra koncentrálhasson. Először a Táblafelismerő rendszer kamerája automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd a rendszer ennek megfelelően szabályozza a jármű maximális sebességét.

 • Ford Explorer hatalmas kijelzője

  Teljes körű figyelem

  A Ford Explorer 360 fokos kamerája osztott képernyőn mutatja az autó környezetét. A rendszer egyszerre négy különböző kamerát használ, melyek a jármű különböző pontjain találhatók: egy a hűtőrácsban, egy a csomagtérajtóban, és egy-egy a visszapillantó tükrökben. A szoftver a négy kamera képét illeszti össze és mutatja a SYNC 3 képernyőn, így a vezető teljes képet kap az autó környezetéről.

 • Ford Explorer még szűk helyekre is beparkol

  Az Explorer leparkol Ön helyett

  Az Explorer legújabb generációs Aktív ki-/beparkolást segítő automatikája azonban nemcsak a kormánykereket vezérli Ön helyett, de a sebességváltót és a fékeket is. Az intelligens technológiának köszönhetően a parkolás minden eddiginél egyszerűbbé vált. Aktiválás után elég kiválasztania, hogy az út melyik oldalán kíván parkolni és a többit elvégzi Ön helyett a jármű. 

 • Ford Explorer hegyi úton halad

  Visszagurulásgátló

  A Visszagurulásgátló funkció induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előre gurulást. A rendszer a féknyomás 2-3 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer síkos felületen való megálláskor és induláskor is hasznos. 

Minden terepen otthon érzi magát

Tükörsima városi utcák vagy sziklás off-road terep - bárhol is jár, az Explorer fejlett technológiája tökéletes kontrollt biztosít a vezetéshez. Az ötféle vezetési üzemmód közül választva a jármű menettulajdonságait tökéletesen az útviszonyokhoz és időjárási körülményekhez hangolhatja. A rendszer szükség szerint módosítja a jármű gyorsulását, a kormányzás és a felfüggesztés érzékenységét, változtatja kipörgésgátló és a stabilizátorok beállításait, a Lejtmenet-szabályzás tulajdonságait, hogy minden körülmények között optimális vezetési környezetet biztosítson. 

Az Explorer 5 különböző vezetési módot kínál fel: Normál, Sportos, Nedves/Csúszós, Terep, vagy a maximális üzemanyag-hatékonyságot biztosító Eco üzemmód. A rendszer a legfontosabb információkat a 12,3 hüvelykes digitális műszerfalon is megjeleníti, ahol minden üzemmód egyéni színsémát kapott.   

Ford Explorer erdei úton is megbízhatóan működik

Vigyáz Önre

 • Ford Explorer erdei úton

  Lejtmenet-szabályzás

  A Lejtmenet-szabályzás (HDC) megkönnyíti a meredek, egyenetlen lejtőkön történő leereszkedést. A rendszer automatikusan szabályozza az ereszkedés sebességét, így a vezetőnek nem kell fékeznie, gázt adnia, sőt még a sebességváltót sem kell kezelnie. Nehéz terepen így nyugodtan koncentrálhat a kormányzásra anélkül, hogy aggódnia kellene a hirtelen meglóduló autó miatt.

 • Ford Explorer naplementében halad egy vidéki úton

  Tartja a sávot

  Az Elektronikus menetstabilizáló és az Oldalszél-stabilizáló az erős széllökések közepette is biztonságos sávtartást tesz lehetővé. Ha a rendszer erős oldalszelet érzékel, a kormányzás támogatásával segíti az úttartást. Az Éberségfigyelő rendszer pedig folyamatosan figyelemmel kíséri a vezető viselkedését és időben felismeri a kimerültség jeleit. 

 • Ford Explorer fényszórója

  Jobb látási viszonyok

  Hasznos segítség éjszakai vezetés esetén az Automata fényszóróvezérlés. Szembejövő forgalom esetén a fényszórók automatikusan tompítottra váltanak, megakadályozva, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében, automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

 • Ford Explorer szenzorai felimserik a keresztirányú forgalmat

  Többet láthat, mint eddig

  A Holttérfigyelő rendszer az Explorer mindkét oldalán radarokkal pásztázza a jármű holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a visszapillantó tükrökben fényjelzésekkel hívja fel rá a vezető figyelmét. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer részeként működik. Ha olyan helyről tolat ki, ahonnan csak korlátozottan láthatja a keresztirányú forgalmat, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket és hangjelzést bocsát ki.

 • Ford Explorer vezetés közben

  Vészhelyzeti kormányzás

  A Vészhelyzeti kormány asszisztens az ütközések megelőzése érdekében segít kikerülni az előttünk álló vagy lassan haladó járműveket. A rendszer radar és kamera segítségével érzékeli az akadályokat és amennyiben úgy ítéli, hogy beavatkozás nélkül az ütközés elkerülhetetlen, megfelelő mértékű kormányrásegítéssel támogatja a kitérő manővert. A rendszer akkor kapcsol be, ha az ütközés csupán fékezéssel már nem előzhető meg, és a vezető elkerülő kormánymozdulatot tesz.

 • Ford Explorer digitális műszerfala

  Digitális műszerfal

  A Ford Explorer egyedülálló belső terének fókuszpontja a digitális műszerfal. Ez az intelligens, 12,3 hüvelykes, színes LCD-kijelző ún. Free-flowing technológiával készült, ezért a kijelző alakja tökéletesen illeszkedik a belső dizájn ívelt formáihoz. Az információkat nagy felbontásban, intuitív és jól érthető ikonokkal jeleníti meg, melyek színét és elrendezését a kiválasztott üzemmódnak megfelelően módosítja is.

Ford Explorer halad egy tengerparti szerpentinen

Modern rendszer a könnyebb sávtartásért

A Sávtartási segítség elülső kamerájával észleli a véletlen sávelhagyást, és finom kormányrásegítéssel tereli vissza a járművet a haladási sávba. Ha a kerék a terelővonalhoz vagy az út széléhez ér, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét.

Fehér Ford Explorer borítóképe

Érdeklődik a Ford Explorer iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Explorer modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020