Szürke Ford Explorer borítóképe

Ford Explorer

Életre szóló kalandokhoz

A Ford Explorer egy minden tekintetben különleges SUV. Elegáns formái a tekintélyt parancsoló méretek ellenére is a kifinomultság érzetét keltik.

Irányítson minden helyzetben

 • Ford Explorer szenzorai felismerik az előtte haladó járművet

  Védelem a gyalogosoknak is

  Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval, radarral és kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha az nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

 • Ford Explorer nagy sebességgel halad az úton

  Elektronikus menetstabilizáló rendszer

  Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) folyamatosan figyeli a jármű haladását. Ha valamelyik abroncs tapadása csökken, a rendszer egy fékimpulzust küld a megfelelő kerékhez és stabilizálja a jármű mozgását. A Ford Explorerben fejlett Borulásgátló elektronika is található. Az ESC-vel együttműködő rendszert arra tervezték, hogy a jármű összes kerekét biztonságosan a földön tartsa.

 • Ford Explorer nagy sebsséggel kanyarodik

  Kanyarodásszabályzó

  A Kanyarodásszabályzó segít megőrizni a jármű feletti uralmat, ha a kanyarba az útviszonyokhoz és a helyzethez képest túl nagy sebességgel érkezünk. Ha a rendszer alulkormányzottságot észlel, illetve azt, hogy a vezető elveszítheti a jármű feletti uralmát, akkor először csökkenti a motor nyomatékát, majd fékezéssel segíti a jármű lassítását. Ez az egyedülálló műszaki megoldás különösen döntött kanyarok esetén hatásos, például az autópályák lehajtóinál. 

 • Ford Explorer szenzorai felmisemrik a balesetet és csökkentik a fékerőt

  Ütközés utáni fékezés

  Az Ütközés utáni fékezés funkció baleset esetén csökkenti az esetleges második ütközés valószínűségét. Ha a rendszer ütközést észlel, automatikusan működésbe hozza a vészfékeket, és a lehető legrövidebb idő alatt megállítja a járművet. Mivel a baleset során a vezető jellemzően elveszíti uralmát a jármű felett, a technológia segít megelőzni, hogy az autó a szembejövő forgalom vagy más akadályok felé guruljon.

Vontatóerő

Kalandra fel

A Ford Explorer Plug-in Hybrid az Intelligens összkerékhajtásnak köszönhetően minden kalandban megállja a helyét. Egyetlen gombnyomással hét vezetési mód közül választhat, így a jármű könnyedén megbirkózik minden tereppel. Megnyerő, 2500 kg-os vontatóerejével és a hibrid hajtás ehhez társuló erőteljes forgatónyomatékával elég erős a hajók, utánfutók és felszerelések szállításához, így nyugodtan élvezheti kedvenc hobbijait.

Utánfutó stabilizátor: A Ford Explorer Utánfutó stabilizátora biztonságosabbá teszi a vontatást. A rendszer érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét, hogy segítse a jármű feletti uralom visszaszerzését.

A Ford Explorer egy utánfutón lévő motorcsónakot helyez vízre

Még nagyobb nyugalom

 • Ford Explorer tetőn elhelyezett nyomógomjai

  Automatikus segélyhívás

  Egy esetleges baleset esetén az Explorer kommunikációs rendszere automatikus segélyhívást (eCall) kezdeményez, melyben tájékoztatja a segélyszolgálatokat a jármű helyéről. Ha sürgős segítségre van szüksége, vagy valamilyen balesetnek volt a szemtanúja, a járműben található SOS gomb megnyomásával közvetlenül is kapcsolatba léphet a vészhelyzeti segélyszolgálatokkal.

 • Ford Explorer riasztóberendezése

  Véd a tolvajoktól

  A kifinomult, 1. kategóriás Thatcham lopásgátló rendszer automatikusan élesíti magát, amikor ön duplán lezárja az Explorert. A rendszer hangjelzéssel riasztja a környezetét, ha valaki kísérletet tesz az autó feltörésére, illetéktelen elvontatására, vagy ha a belső mozgásérzékelők aktiválódnak. Az aktivált riasztórendszer a FordPass alkalmazáson keresztül figyelmeztető üzeneteket is küldhet a mobiltelefonjára.

 • Ford Explorer abroncsa oldalról

  Abroncsnyomás-figyelő

  Az Abroncsnyomás-figyelő rendszer (Tyre Pressure Monitor) azonnal érzékeli, ha valamelyik abroncsból szökik a levegő, és egy világító ikonnal jelzi a műszerfalon. Az Explorer műszaki állapotával kapcsolatos riasztásokat a rendszer a FordPass mobilalkalmazáson keresztül a mobiltelefonjára is elküldi, így a motorolaj élettartama és számos egyéb jellemző mellett az abroncsnyomást is ellenőrizheti.
   

 • Ford Explorer hátsó ülésére csatlakoztatható gyerekülés

  Gyermekülés-rögzítési pontok

  A Ford Explorer minden utazás alkalmával igyekszik gondoskodni gyermekei biztonságáról. A hátulra felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

 • Biztonsági öv bekötésére figyelmeztető jelzés

  Emlékeztet a biztonsági övre

  Egy hasznos kijelző, ami megmutatja, hogy az elfoglalt üléseken melyik utasa nincs esetleg bekötve. Minden biztonsági öv tartalmaz előfeszítőket és terheléshatárolókat is, amelyek ütközés esetén fokozzák a biztonságot.

 • Euro NCAP minősítés emlémája

  5-csillagos biztonság

  Az 5-csillagos Euro NCAP minősítés jelzi, hogy a Ford Explorer mennyire hatékony a vezetője és az utasok testi épségének védelmében.

Fehér Ford Explorer borítóképe

Érdeklődik a Ford Explorer iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Explorer modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020