Szürke Ford Tourneo Custom borítóképe

Ford Tourneo Custom

Közelebb viszi céljaihoz

Az új Tourneo Custom személyszállító vadonatúj, prémium utastere akár kilenc személy számára is első osztályú, a lehető legkellemesebb utazási élményt kínálja.

Innovatív technológiák

 • Ford Tourneo Custom tolatókamerája

  Leparkol Ön helyett

  Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatikával azonban ez  egyszerűbb, mint hinné. Aktiválás után a rendszer megkeresi az alkalmas merőleges vagy párhuzamos parkolóhelyet, majd automatikusan a helyére kormányozza a járművet. Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie.

 • Ford Tourneo Custom visszapillantója holttérfigyelővel

  Holttérfigyelő rendszer

  A Holttérfigyelő rendszer érzékelőivel észleli a vezető holtterében megjelenő járműveket az új Tourneo Custom mindkét oldalán. A megfelelő oldali külső visszapillantó tükörben felvillanó narancssárga fénnyel figyelmezteti a vezetőt a közeledő járművekre.

 • Ford Tourneo Custom vezetője látja a kijelzőn az érvényben lévő közlekedési táblákat

  Táblafelismerő rendszer

  A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett található, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. Az aktuális sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és mindig változik, amikor a jármű egy újabb tábla mellett halad el.

 • Ford Tourneo Custom kijelzője egyirányú utcába való behajtásra figyelmeztet

  Tartja a jó irányt

  A Táblafelismerő rendszerrel összehangolt Rossz irányra figyelmeztető rendszer jól látható és hallható jelzésekkel riasztja a vezetőt, ha a jármű egy behajtást tiltó tábla mellett halad el, vagy a kötelező haladási iránnyal szemben közlekedik.

 • Ford Tourneo Custom kijelzője pihenésre figyelmeztet

  Éberségfigyelő rendszer

  Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli a vezetési stílust és képes felismerni, ha a vezető a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon.

 • Ford Tourneo Custom tolatókamerája

  Tolatókamera

  A Tolatókamera segítségével a kijelzőn keresztül láthatja az autó mögötti teret. A kamera megmutatja azokat a tárgyakat, melyeket másként nem venne észre.

Karakteres fényszórók

A HID Xenon fényszórók pontosan irányított, nagy erejű fényt bocsátanak ki. Tervezésüknél további fontos szempont volt, hogy az új Tourneo Custom számára jellegzetes külsőt kölcsönözzenek, a fényszórókon elhelyezett LED nappali menetfénnyel. A Vakításmentes távolsági fényszóróknak köszönhetően a többi vezető kényelme is garantált: nem vakítja el a szembe jövőket. A kanyarvilágítás irányváltáskor is tökéletes láthatóságot eredményez, hiszen a fénysugarat a kanyar ívére vetíti.

Ford Tourneo Custom fényszórója

Lenyűgöző megoldások

 • Ford Tourneo Custom nagy sebességgel halad egy vidéki úton

  Részlegesen önzáró differenciálmű

  A Tourneo Custom Active modellt úgy terveztük, hogy nehéz terepen is könnyedén mozogjon. A manuális sebességváltóval szerelt járműveinknél egy mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű csökkenti a kerekek kipörgését azáltal, hogy a motor nyomatékát a legjobb tapadású kerekekre irányítja.

 • Ford Tourneo Custom kijelzője

  Választható vezetési üzemmódok

  A Választható vezetési üzemmódok funkcióval a Tourneo Custom menettulajdonságait a körülményeknek megfelelően módosíthatja. A gyorsítás, a kormányzás, automata váltóval szerelt változat esetén pedig a sebességváltás paramétereinek változtatásával a Tourneo Custom 5 különböző vezetési módot kínál fel.

 • Ford Tourneo Custom vezetés közben, belülről

  Adaptív sebességtartó automatika

  Adaptív sebességtartó automatika segítségével megadhatja a kívánt sebességet, melyet a rendszer segít megtartani. A beépített érzékelő észleli a jármű előtt haladó gépkocsi helyzetét és sebességét és amennyiben szükséges, az autó lassításával tartja az előre beállított követési távolságot.

 • Ford Tourneo Custom 11,6 m sugarú körben fordul

  Könnyű kanyarvétel

  Az új Tourneo Custom fordulóköre mindössze 11,6 m, ami egy ilyen méretű járműnél figyelemre méltó eredmény. Így már sokkal könnyebb a városi vezetés, a parkolás, valamint az utasok be- és kiszállása is.

 • Ford Tourneo Custom egy vidéki úton halad

  Könnyebb sávtartás

  Ha a rendszer azt észleli, hogy a vezető véletlenül elhagyta a sávját, akkor a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét.

 • Ford Tourneo Custom emelkedőn indul

  Visszagurulásgátló

  A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működése azon alapul, hogy 2-3 másodperccel tovább tartja fenn a féknyomást.

 • Ford Tourneo Custom egy kanyargós úton halad

  Nyomatékvektor-szabályzás

  A nyomatékvektor-szabályzás  másodpercenként 100-szor reagál az út felületére. (Ez a pislogás sebességének 33-szorosa.) Az így szerzett adatok alapján osztja el a teljesítményt az első kerekek között.

 • Ford Tourneo Custom parkolóradarjának szenzora

  Parkolóradar

  A jármű elején és hátulján elhelyezett Parkolóradar segíti a jármű és a körülötte található akadályok közötti távolság megbecsülését. Amikor a parkolóradar akadályt észlel, figyelmeztető hangjelzést ad, mely annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz.

 • Animált kép a Ford Tourneo Custom menetstabilizáló szenzorairól

  Oldalszél stabilizáló

  Erős széllökésekkel tűzdelt szélben segít a vezetőnek a sávjában tartani a gépkocsit. Ehhez az Elektronikus menetstabilizáló rendszert használja, mely érzékeli, ha a gépkocsi keresztszélbe kerül.

Ford Vészhelyzeti Asszisztens

A Ford Vészhelyzeti asszisztens a SYNC rendszer innovatív funkciója, amely egy Bluetooth®-on keresztül csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi segélyhívó számot, ha olyan balesetet szenvedtek, melyben valamelyik légzsák kioldott vagy az üzemanyag-szivattyú lekapcsolt.

Ford SYNC logó
Fehér Ford Tourneo Custom borítóképe

Érdeklődik a Ford Tourneo Custom iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Tourneo Custom modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020