Szürke Ford Kuga borítóképe

Ford Kuga

Energikus karakter

Ford Kuga: lenyűgöző megjelenés és figyelemre méltó képességek. Az új Kuga három különböző hibrid változatban is elérhető. Öné a választás.

Fejlett vezetéstámogató rendszerek

 • Ford Kuga halad egy hídon

  Ford Co-Pilot 360

  A Ford Co-Pilot 360 számos fejlett műszaki megoldással teszi a vezetést még kényelmesebbé. Az Adaptív sebességtartó automatika az Ön előtt haladó járműhöz igazodva automatikusan szabályozza a sebességet. Képes felismerni a sebességkorlátozó táblák jelzéseit, és azok alapján módosítani a beállított sebességet. A Sávtartó automatika az útburkolati jeleket figyelve segíti a kormányzást.

 • Ford Kuga halad az úton, szenzorai felismerik a sávot

  Sávtartó automatika

   A Sávtartó automatika a frontkamera segítségével érzékeli az akaratlan sávelhagyást, és finom kormányrásegítéssel tereli vissza a járművet a megfelelő sávba. Ha a kerék a terelővonalhoz vagy az út széléhez ér, a rendszer a kormány rezegtetésével és vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. A funkció 64 km/h alatt önműködően kikapcsol, de természetesen manuálisan is deaktiválható.

Többet láthat, mint eddig

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán szenzorokkal pásztázza a jármű holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a visszapillantó tükrökben diszkrét fényjelzésekkel hívja fel rá a vezető figyelmét. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer részeként működik. Ha a jármű olyan helyről tolat ki, ahonnan a a keresztirányú forgalom csak korlátozottan látható, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

Ford Kuga parkol egy szűk helyre

Nagyvárosi praktikák

 • Ford Kuga parkoló automatikája használat közben

  Leprakol Ön helyett

  Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha trükkös feladat a parkolás. A továbbfejlesztett Aktív ki-/beparkolást segítő automatikával azonban ez minden eddiginél egyszerűbbé vált. Az automata váltós modelleknél elérhető rendszer először azonosítja a megfelelő parkolóhelyet, majd automatikusan a helyére kormányozza a járművet. A rendszer nemcsak a leparkolásban, de a kiállásban is segít, miközben Önnek sem a kormányt, sem a pedálokat nem kell kezelnie.

 • Ford Kuga panorámakamerája használat közben

  Panorámakamera

  Az Ford Kuga elejébe épített kis méretű panorámakamera egy osztott képernyős képet továbbít a SYNC 3 rendszer kijelzőjére. A vezető itt egyszerre láthatja a jobb és bal oldalról érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat. Ez a speciális, nagy látószögű kamera különösen hasznos, amikor szűk parkolóhelyről áll ki, vagy ha korlátozott kilátás mellett kell egy forgalmas útszakaszra ráhajtania.

 • Ford Kuga tolatókamerája

  Egyszerűbb tolatás

  Hátramenetbe kapcsolva a tolatókamera automatikusan aktiválódik, és a SYNC 3 kijelzőjére vetíti a jármű mögött található összes akadályt, köztük azokat is, amiket Ön nem venne észre. A rendszer által megjelenített virtuális vonalak segítségével a legszűkebb helyekre is egyszerűen beparkolhat. Szükség esetén osztott képernyőre válthat, így mindkét oldalon láthatja a közeledő járműveket.

Ford Kuga szélvédőre vetít információkat

Szélvédőre vetített kijelző

A szélvédőre vetített kijelző a vezető látóterében jeleníti meg a legfontosabb információkat, így Ön mindig az úton tarthatja a szemét. A polarizált napszemüvegekkel is jól látható, tiszta és világos képen a rendszer az Ön által beállított információkat jeleníti meg.

Magabiztos vezetés

Nehéz körülmények között is

 • Ford Kuga halad az úton

  Minden táblát észrevesz

  A Táblafelismerő rendszer képes azonosítani az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. Az aktuális sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése minden esetben megjelenik a műszerfalon.

 • Ford Kuga egy emelkedőn indul

  Visszagurulásgátló

  A Visszagurulásgátló funkció induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer a féknyomás 2-3 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amivel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről áthelyezi a gázpedálra.

 • Ford Kuga fényszórói

  Kanyarokat is megvilágítja

  A Ford Kuga Adaptív fényszóróvezérlő rendszere kiváló fényviszonyokat teremt a legkülönbözőbb körülmények között is. A látványos megjelenésű, LED-es fényszórók speciális kameratechnológiával figyelik a jármű előtti útszakaszt, és a helyzetnek megfelelően módosítják a fényszórók beállításait.

Kereszteződés asszisztens

A Kereszteződés asszisztens (Intersection Assist) az első kamera és radar segítségével figyeli a párhuzamos sávokban szemből érkező járműveket és elemzi azok nyomvonalát1. Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, automatikusan aktiválja a Ford Kuga fékeit.

Kereszteződésbe érkező Ford Kuga animációs videójának borítóképe
Fehér Ford Kuga borítóképe

Érdeklődik a Ford Kuga iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Kuga modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020