Kék Ford Puma borítóképe

Ford Puma

Uralja a teret

Ford Puma: arra tervezték, hogy a legtöbbet hozza ki a mai, modern életből. Innovatív, „emberközpontú” dizájn, merész SUV formák és kifinomult hibrid motor.

Kifinomult vezetéstámogató rendszerek

 • Ford Puma szenzorai felismerik a gyalogosat egy kereszteződésben

  A gyalogosok védelméért

  Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval, kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha az nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

 • Ford Puma érzékeli a keréknyomást

  Keréknyomásfigyelő

  A Keréknyomásfigyelő rendszer érzékeli, ha útközben valamelyik kerékben csökken a nyomás, és azonnal figyelmezteti a vezetőt a műszerfalon felvillanó ikonnal. A FordPass alkalmazáson keresztül a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzéséről, a mosófolyadék szintjéről és még sok másról is értesítést kaphat közvetlenül a telefonjára.

 • Az elektronikus menetstabilizáló figyeli a Ford Puma viselkedését

  Elektronikus menetstabilizáló

  Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer mozgás közben folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését. Ha a Blokkolásgátló fékrendszer és a Kipörgésgátló fejlett szenzorai a keréktapadás csökkenését jelzik, a rendszer a jármű stabilitásának helyreállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket.

Ford Puma forgalmas útszakaszon fékezik

Vészfékrásegítő

A Vészfékrásegítő segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt.

Intelligens biztonsági technológiák

 • Ford Puma riasztóberendezése

  A Puma lopás elleni védelme

  A Thatcham 1-es kategóriájú, speciális biztonsági rendszer a Puma bezárásakor automatikusan élesedik. Hangos sziréna szólal meg minden erőszakos behatolási kísérlet esetén: ha a járművet felemelik, vagy ha az érzékelő az utastérben mozgást észlel. A technológia megakadályozza a Puma nem kívánatos elvontatását is. A FordPass alkalmazással tartózkodási helyétől függetlenül értesítést kaphat arról, ha az autó riasztója bekapcsol, és hamarosan az Őrzési mód (Guard Mode) is elérhető lesz. Az Őrzési mód (Guard Mode) okostelefonján riaszt minden jogosulatlan hozzáférési kísérletről – még lopott vagy másolt kulccsal is.

 • Személygépjármű kinyíló légzsákokkal

  Légzsákok: Minden szögből védenek

  A szokásos első vezető- és első utasoldali légzsákon kívül a Ford Pumát vezetőoldali térd- és a mellkast védő oldalsó légzsákkal szereltük fel, amelyeket úgy terveztünk, hogy az ütközésnél ellökjék az utast a becsapódási ponttól. Utóbbiak arra is jók, hogy az utas karját is megemeljék ütközéskor, nagyobb teret biztosítva az utas és az ütközés során betörő tárgy között. A függönylégzsákok még nagyobb takarást adnak az utasnak, a fejtámaszok pedig a visszacsapódástól védik a fejet.

 • Ford Puma fordul egy kereszteződésbe

  Fejlett Kipörgésgátló

  A fejlett Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

 • Ford Puma ülésén elhelyezett gyerekülés rögzítési pont embléma

  Gyermekülés-rögzítési pontok

  A Ford Puma tervezésekor a kisgyermekek biztonsága és védelme rendkívül fontos szempont volt. A hátsó ülésekre felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

Fehér Ford Puma borítóképe

Érdeklődik a Ford Puma iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Puma modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020