Kék Ford Puma borítóképe

Ford Puma

Uralja a teret

Ford Puma: arra tervezték, hogy a legtöbbet hozza ki a mai, modern életből. Innovatív, „emberközpontú” dizájn, merész SUV formák és kifinomult hibrid motor.

Teljesítmény és hatékonyság

Minden eddiginél tisztább

 A Ford Puma típusokhoz többféle új, fejlett EcoBoost Hybrid erőforrás választható. Lenyűgöző üzemanyag-takarékosság, a hagyományos motorokhoz képest kedvezőbb CO2-kibocsátás, kompromisszumokat nem ismerő teljesítmény és kivételes vezetési élmény.

Tetőtéri koktélparti részvevői élvezik az életet, a szomszédos tetőtéri parkolóban egy Ford Puma parkol

Ford EcoBoost benzinmotor

Mit jelent a hibrid technológia?

A Puma hibrid technológája egy fejlett EcoBoost motorból és egy kisebb, 48 voltos akkumulátorral rendelkező elektromos motorból áll, ez utóbbi jelentősen javítja a jármű üzemanyag-hatékonyságát. A mild hibrid hajtású járműveket nem lehet kizárólag elektromos üzemmódban használni, az elektromos motor szükség esetén támogatja a benzinmotort. Használatával csökkenthető a jármű fogyasztása, kibocsátása, és növelhető a futásteljesítménye.

Díjnyertes teljesítmény

A tisztább üzemeltetés nem jelenti azt, hogy teljesítmény terén kompromisszumot kell kötnie. Az 1,0 literes Ford EcoBoost benzinmotor hatszor nyerte el az Év motorja nemzetközi díjat. Nem véletlenül. A Ford Puma 125 és a 155 lóerős hibrid motorjaival ugyanazt a lenyűgöző teljesítményt élvezheti, mint amit egy hagyományos 1,6 literes motortól elvárhat, csak éppen jóval kedvezőbb üzemanyagfogyasztás és alacsonyabb széndioxid-kibocsátás mellett.

Kékszínű Ford Puma éjjel halad az úton

Automata vagy manuális váltó

Válassza az Önnek megfelelőt!

  • Ford Puma manuális sebességváltó

    6-sebességes manuális váltó

    A Ford Puma 6-sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás minél simább, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztések célja a dinamikusabb menettulajdonságok elérése mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése volt. Vagyis a Ford Pumát ne csak öröm legyen vezetni, de ritkábban is kelljen tankolni. 

  • Ford Puma automata sebességváltója

    Kifinomult automata váltó

    A Ford Puma mostantól 7 fokozatú duplakuplungos automata váltót (DCT) kínál a 125 LE-s és a 155 LE-s 1,0 literes EcoBoost Hybrid motorokhoz. A több sebességfokozat, az alacsony tömeg és a fejlett duplakuplungos működés különösen a gyakori újraindulással és megállással járó városi forgalomban kínál minden eddiginél simább, zökkenőmentesebb közlekedést.

Auto Start-Stop indítórendszer

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul.

Kékszínű Ford Puma útkereszteződéshez érkezik
Fehér Ford Puma borítóképe

Érdeklődik a Ford Puma iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Puma modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020