Narancssárga Ford Transit Custom borítóképe

Ford Transit Custom

A jövő haszongépjárműve

A Transit Custom mindig is megbízhatóságáról, kiváló tervezéséről és kivitelezéséről volt híres. Innovatív szolgáltatásai most tovább bővültek.

Agilis és könnyen vezethető

 • Ford Transit Custom vezetés közben

  Sebesség Asszisztens

  A Ford Transit Custom modelleken elérhető Intelligens Sebesség Asszisztens, segítségével a vezető az útra koncentrálhat. A Táblafelismerő rendszer a (bekapcsolt állapotban lévő) kamera segítségével automatikusan leolvassa az érvényes sebességkorlátozásokat, majd ennek megfelelően szabályozza a maximális sebességet.

 • Ford Transit Custom tolatókamerája

  Tolatókamera

  Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A Tolatókamera segítségével mindent láthat, ami az autó mögött van, mindezt a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másképp nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat.

 • Ford Transit Custom kijelzője

  Vezetési üzemmódok

  A Választható vezetési üzemmódok funkcióval a Transit Custom menettulajdonságait a körülményeknek megfelelően módosíthatja. A gyorsítás, a kormányzás, automata váltóval szerelt változat esetén pedig a sebességváltás paramétereinek változtatásával a Transit 5 különböző vezetési módot kínál fel.

 • Ford Transit Custom differenciálmű

  Önzáró differenciálmű

  A Transit Custom Trailt úgy terveztük, hogy nehéz terepen is könnyedén mozogjon. A manuális sebességváltóval szerelt járműveinknél egy mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű csökkenti a kerekek kipörgését azáltal, hogy a motor nyomatékát a legjobb tapadású kerekekre irányítja. A megoldás lazább szerkezetű talajon különösen előnyös, hiszen olyan körülmények között segíti a jármű haladását és javítja stabilitását, amikor arra a legnagyobb szükség van.

 • Ford Transit Custom szenzorai felismerik az előtte haladó járművet

  Sebességtartó automatika

  Az Adaptív sebességtartó automatika segítségével kiválaszthatja a kívánt sebességet, a rendszer pedig segít azt megtartani. A beépített érzékelő észleli az elöl haladó járművet, és tartja a követési távolságot. Amint újra szabad az út, a rendszer automatikusan felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre. Az Adaptív sebességtartó automatika része az Ütközésmegelőző rendszer, amely figyelmezteti a vezetőt, ha véletlenül túlságosan megközelítené az előtte haladó járművet.

 • Ford Transit Custom szűk helyre tolatva parkol

  Parkolást segítő automatika

  Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatikával azonban ez  egyszerűbb, mint hinné. Aktiválás után a rendszer megkeresi az alkalmas merőleges vagy párhuzamos parkolóhelyet, majd automatikusan a helyére kormányozza a járművet. Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie. A fejlett technológia nemcsak a leparkolásban, de a kiállásban is segít, ha Ön ismét folytatná az útját.

Ford Transit Custom nagyvárosban halad az úton

Segít időben cselekedni

A frontkamera és a radartechnológia segítségével nyert információk felhasználásával az új Transit Custom a legkülönbözőbb forgalmi helyzetekben lehet a vezető segítségére.

Azt is látja, amit Ön nem

 • Ford Transit Custom visszapillantójában egy másik jármű halad

  Holttérfigyelő rendszer

  A Holttérfigyelő rendszer érzékelőivel észleli a holttérben lévő járműveket a Ford Transit Custom mindkét oldalán, és az oldalsó visszapillantókon látható narancssárga fénnyel jelzi vezetője számára.

 • Ford Transit Custom szenzorai felismerik a keresztirányú forgalmat

  Látja a közeledő járműveket

  Amennyiben Ön épp kitolat valahonnan a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer észleli a közeledő járműveket, és figyelmeztető hangot ad ki.

 • Ford Transit Custom úton halad

  Táblafelismerő rendszer

  A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén található közlekedési táblákat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon.

Biztosabb vezérlés

Emelkedőn történő elinduláskor

A Visszagurulásgátló átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást lejtőn történő elindulás esetén. A rendszer működése azon alapul, hogy a féknyomást 2-3 másodperccel tovább tartja fenn, így a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Tartja a jó irányt

A Táblafelismerő rendszerrel összehangolt Rossz irányra figyelmeztető rendszer jól látható és hallható jelzésekkel riasztja a vezetőt, ha a jármű egy behajtást tiltó tábla mellett halad el, vagy a kötelező haladási iránnyal szemben közlekedik.

Ford Transit Custom egy épület mellett parkol

Nyugodtabb utazások

 • Pihenésre figyelmeztető jelzés

  Éberségfigyelő rendszer

  Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön vezetési magatartását, és képes felismerni, ha Ön a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy már kevésbé éber, a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon. Ha a figyelme tovább csökken, a rendszer egy hangjelzéssel párosítva ismétli meg a figyelmeztetést.

 • Ford Transit Custom felfüggesztésének működése

  Hátsó légrugós felfüggesztés

  A hátsó légrugós felfüggesztés a terhelési viszonyoktól függetlenül, automatikusan beállítja a jármű menetmagasságát. Az útegyenetlenségeket folyamatosan kompenzáló légrugóknak köszönhetően az utazás éppolyan kényelmes egyedül, mint utasokkal vagy éppen teljesen megrakodva.

 • Ford Transit Custom hátsó szenzorai

  Nyugodtabb parkolás

  Az Első és hátsó parkolóradar a jármű előtt és mögött található tereptárgyaktól mért távolság meghatározásában segít. A radar az akadály észlelésekor a távolság csökkenésével arányosan, egyre erősödő, hang- és fényjelzéssel figyelmeztet.

 • Ford Transit Custom szenzorai érzékelik az olalszelet

  Oldalszél stabilizáló

  Erős széllökésekkel tűzdelt szélben segít a vezetőnek a sávjában tartani a gépkocsit. Ehhez az Elektronikus menetstabilizáló rendszert használja, mely érzékeli, ha a gépkocsi keresztszélbe kerül.

Új LED-es nappali menetfény

A Ford Transit Custom számára jellegzetes megjelenést biztosító, rendkívül energiatakarékos, korszerű menetfényekkel jobban észreveszik, és Ön is tisztábban láthatja az utat.

Automatikus fényszóró

Az Automatikus fényszórók szenzorai érzékelik, ha elkezd leszállni az éj, vagy ha hirtelen változás következik be a fényviszonyokban. Ekkor a fényszórók automatikusan bekapcsolódnak, átsegítve a vezetőt a sötétebb szakaszon.

De ez még nem minden: a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megelőzi a szemből érkezők elvakítását. Miután elhaladtak egymás mellett, a rendszer automatikusan visszavált a jobb látási viszonyokat biztosító országúti fényszóróra.

Ford Transit Custom első fényszórója

Vészhelyzeti Asszisztens

A Ford Vészhelyzeti asszisztens egy innovatív SYNC funkció, mely egy Bluetooth-on keresztül párosított és a járműhöz csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi Kommunikációs Központot, ha olyan balesetet szenvedtek, melyben valamelyik légzsák kioldott vagy az üzemanyag-szivattyú lekapcsolt. A rendszer ráadásul a létfontosságú adatokat – például a GPS-koordinátákat – is elküldi, még akkor is, ha Ön esetleg nem tudja.

Ford SYNC 3 logó
Fehér Ford Transit Custom borítóképe

Érdeklődik a Ford Transit Custom iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Transit Custom modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020