Szürke Ford Transit Minibusz borítóképe

Ford Transit Minibusz

Az okosabb személyszállító

Az utazás a Ford Transit Minibuszban kényelmes lesz. Okos, jól kialakított és csatlakoztatott, a csoportok szállítása nem jelent számára kihívást.

Továbbfejlesztett motortechnológia

 • Ford Transit Minibusz EcoBlue dízelmotorja

  Ford EcoBlue dízelmotor

  A széles választékban elérhető, továbbfejlesztett, 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően a Ford Transit Minibusz erősebb és hatékonyabb, mint valaha. A Transit ezek mellett HDT (Heavy Duty Truck) motorral is rendelhető, ami még nagyobb teljesítményt biztosít. Az akár 170 lóerős motorokhoz igény szerint választható manuális- és automata sebességváltó.

 • Férfi AdBlue adalékanyagot tölt a Ford Transit Minibuszba

  AdBlue® adalékanyag

  A Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer az AdBlue® karbamid/víz bázisú adalékanyagot használja arra, hogy a kipufogógázban található nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé alakítsa. Ezután a részecskeszűrő a kipufogóban található szilárd részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból.

 • Ford Transit Minibusz halad egy felüljáró melletti úton

  Vezessen hatékonyabban

  A Ford innovatív EcoGuide rendszerével folyamatosan figyelemmel kísérheti, hogy vezetési stílusa miképpen befolyásolja a jármű üzemanyag-fogyasztását. A rendszer elemzi a jármű sebességét, a váltások, a fékezések és gyorsítások adatait, valamint a hosszabb és rövidebb utak számát, majd az eredményeket a kijelzőn is megjeleníti.

Gyorsulásszabályzó

Innovatív technológia, ami a gyorsulás mértékét a jármű terheltségéhez igazítja. Az eredmény magáért beszél: vezetési stílustól függően akár 15%-os üzemanyagmegtakarítás is elérhető a használatával. Sőt, a technológia a motor, a fékek, a gumik és más részegységek elhasználódását is lassítja.

Hatékonyságnövelő gumiabroncsok: A Ford Transit Minibusz alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsait úgy tervezték, hogy a kerekek forgatása kevesebb energiát igényeljen. Ha pedig a jármű mozgatásához kevesebb energia is elegendő, akkor az alacsonyabb fogyasztást és hosszú távon számottevő megtakarítást is jelent.

Ford Transit Minibusz halad a sötét úton, háttérben egy nagyváros

Gazdaságos megoldások

A hatalmas teljesítmény mellett

 • Ford Transit Minibusz műszerfala

  Auto Start-Stop indítórendszer

  A rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű közlekedési lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

 • Ford Transit Minibusz automata sebességváltója

  Automata sebességváltó

  A 10-sebességes, automata váltónak köszönhetően a Ford Transit Minibusz gyorsulása egészen figyelemreméltó, miközben a jármű üzemanyag-hatékonysága is kifejezetten kedvező. A valós idejű, adaptív váltásütemezés lehetővé teszi, hogy az erőátviteli rendszer gyorsan és könnyedén alkalmazkodjon a változó körülményekhez.

 • Ford Transit Minibusz 6-sebességes manuális sebességváltója

  6-sebességes váltó

  A 6-sebességes manuális váltóval a Ford Transit Minibusz még takarékosabb és hatékonyabb. Megfelelően nagy sebességet elérve elég csak a 6. fokozatba kapcsolni, mellyel kifejezetten üzemanyagtakarékosan lehet haladni. A sebességváltó működése gyors és akadálymentes. 

 • Ábra a Ford Transit Minibusz akkumulátoráról

  Hatékonyabb Akkumulátorfeltöltés

  A hagyományos rendszerektől eltérően a Fékenergia-visszanyerés kizárólag a szükséges esetekben tölti a jármű akkumulátorait, és amikor csak lehetséges, a gyorsításkor megszakítja a töltést. A megoldással üzemanyagmegtakarítás és kibocsátáscsökkenés érhető el.

Fehér Ford Transit Minibusz borítóképe

Érdeklődik a Ford Transit Minibusz iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Transit Minibusz modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020