Szürke Ford Transit Minibusz borítóképe

Ford Transit Minibusz

Az okosabb személyszállító

Az utazás a Ford Transit Minibuszban kényelmes lesz. Okos, jól kialakított és csatlakoztatott, a csoportok szállítása nem jelent számára kihívást.

Magabiztos úttartás

Minden körülmények között

 • Ford Transit Minibusz halad a városi forgalomban

  Sebességtartó automatika

  Állítsa be az Önnek megfelelő sebességet az Adaptív sebességtartó automatikával. A intelligens rendszer felismeri az útszakaszon érvényes sebességkorlátozásokat és a jármű sebességét az adott határokon belül tartja. A fejlett radar technológia folyamatosan érzékeli az előttünk haladó lassabb járműveket, és az előre beállított követési távolság fenntartásával automatikusan módosítja a Transit Minibusz sebességét. Az akadályok elhárulása után a rendszer a korábban beállított sebességre gyorsítja fel a járművet.

 • Ford Transit Minibusz megáll a behajtani tilos táblák előtt

  Táblafelismerő rendszer

  Jeges téli utak, sáros bekötőutak – bárhová is szólítja a munkája, a Transit Vannel biztonságban eléri célját. Az Intelligens összkerékhajtás az útviszonyoknak megfelelően módosítja a kerekekre jutó nyomatékot, ami biztos haladást tesz lehetővé a kihívást jelentő útfelületeken. Az AWD egyetlen gombnyomásra, vagy a vezetési körülményekre reagálva azonnal egyenesbe hozza autóját. Mindössze 60 kg-os súlynövekedéssel járműve még sokoldalúbbá válik, miközben teherbírása változatlan marad.

 • Ford Transit Minibusz radarjeleket bocsát ki magából

  Sávtartó automatika

  A Sávtartó automatika egy frontkamera segítségével észleli, ha a jármű véletlenül kisodródna a haladási sávjából. Ilyen esetekben a Sávtartási segítség kisebb kormányzási nyomatékot alkalmazva segít visszaterelni a járművet a megfelelő sávba. Amennyiben a jármű kereke érinti a sávjelzést vagy az út szélét, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét.

 • Ábra a Ford Transit Minibusz visszagurulásgátlóról

  Visszagurulásgátló

  A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást. Ennek eredményeképpen a vezető akkor is uralma alatt tarthatja a járművet, míg lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

Automatikus fényszóróvezérlés

A korszerű és rendkívül energiatakarékos nappali menetfény karakteres megjelenést ad a Transitnak. Segít abban, hogy nappal észrevegyék a járművet, éjszaka pedig tisztán lássa a vezető az utat. Az Automatikus fényszóróvezérlés az éjszakai utak során segíti a vezetőt. A szembejövő forgalmat érzékelve a rendszer tompított üzemmódra kapcsolja a fényszórókat, így előzve meg, hogy a Transit erős fényszórói elvakítsák a szemközti vezetőket. Miután a járművek elhaladtak, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében a rendszer ismét teljes fényerőre vált.

Jobb látási viszonyok éjszaka is: A Transit Minibusz fényszóróiban egy extra fényforrás is található, ami sötétben kanyarodáskor, félrehúzódáskor segíti a vezetőt. Az irányjelző aktiválásakor a megfelelő oldalon ez a fényforrás is bekapcsol, így az út széle jobban láthatóvá válik. 

Ford Transit Minibusz halad a sötét úton

Megkönnyíti az életét

 • Ford Transit Minibusz tolatókamera lámpája világít

  Tolatókamera

  A Tolatókamera megmutatja az összes, jármű mögött található akadályt a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy felfedi azokat az akadályokat is, amelyeket a vezető nem venne észre, a rendszer virtuális vonalak megjelenítésével segíti a legszűkebb helyekre történő parkolást is.

 • Ford Transit Minibusz műszerfala

  Vezetési üzemmódok

  A Választható vezetési üzemmódokkal mindig az adott feladathoz és időjárási körülményekhez hangolhatja az Transit Minibusz működését. Válasszon a Normál, a Csúszós út, a Sár, Vontatás üzemmódok vagy a maximális hatékonyságot biztosító EcoMode közül.

 • Férfi fogja a Ford Transit Minibusz kormánykerekét

  Szervokormány

  Az Elektromos szervokormány a jármű sebességének megfelelően változtatja a rásegítés mértékét. Mivel a működéséhez alapvetően elektromos áramot használ és nem a motort terheli, az üzemanyagfelhasználás hatékonyságát is javítja.

 • Ford Transit Minibusz panorámakamera képe

  Panorámakamera

  A jármű elejébe épített kis méretű panorámakamera egy osztott képernyős képet továbbít a Transit többfunkciós kijelzőjére. A vezető itt egyszerre láthatja a jobb- és baloldalról érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat. Ez a speciális, nagy látószögű kamera különösen hasznos, amikor szűk parkolóhelyről áll ki, vagy ha korlátozott kilátás mellett kell egy forgalmas útszakaszra ráhajtania.

 • Ford Transit Minibusz visszapillantó tükre

  Holttérfigyelő rendszer

  A Holttérfigyelő rendszer érzékelő radarokkal pásztázza a Ford Transit Minibusz holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban egy fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer jelzi a közeledő járműveket, ha olyan helyről tolat ki, ahonnan a keresztirányú forgalom csak korlátozottan látható.

 • Ford Transit Minibusz radarjeleket bocsát ki kiparkolás közben

  Látja amit Ön nem

  A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer része. Tolatás esetén, ha a vezető korlátozottan látja a keresztirányú forgalmat, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket, és figyelmeztető hangjelzést ad ki, valamint fényjelzéssel hívja fel a vezető figyelmét a közeledő forgalomra a megfelelő oldali visszapillantó tükörben.

Fehér Ford Transit Minibusz borítóképe

Érdeklődik a Ford Transit Minibusz iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Transit Minibusz modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020