Zöld Ford Puma ST borítóképe

Ford Puma ST

Az izgalom vele jár

Az új Ford Puma ST az első olyan teljesítményorientált SUV az európai piacon, mely a Ford ST-re jellemző lélegzetelállító vezetési élményét kínálja.

Felejthetetlen élményekre

Bemutatjuk a Ford Performance modellek következő generációját. A turbófeltöltős, 1,5 literes EcoBoost motor lenyűgöző, 200 LE-s teljesítményt és 320 Nm nyomatékot biztosít. A Puma ST ezzel a városi SUV-k hétköznapi praktikusságát ötvözi a Ford Performance járművek izgalmával. 

Ford Puma ST promóciós film plakátképe egy elképzelt világban
Interaktív film

Teljesítményre tervezve

A Ford Performance által fejlesztett szenzációs új Puma ST keményen kilő 200 lóerős (147 kW) 1,5 literes Ford EcoBoost motorjával, hiszen 0-100 km/h-re mindössze 6,7 másodperc alatt gyorsul. Kifinomult sport-technológiái, például a részlegesen önzáró differenciálmű, a szabadalmaztatott erővektor szabályozású rugók és az egyedi kormánymű mindig biztonságosan az úton tartják Önt és az autóját.

Teljesítménynövelő rendszerei és agresszív stílusa megkülönböztetik a Puma ST modellt, míg innovatív, csomagtér alatti 80 literes Ford MegaBox tárolórekesze hozzájárul a mindennapok praktikumához.

Ford Puma ST jellemzők

 • Ford Puma ST digitális műszerfal

  Rajtprogram

  A pályahasználatra kifejlesztett Launch Control minden helyzetben azonnali és maximális gyorsulást tesz lehetővé. A tapadáshoz optimális maximális fordulatszám beállítása után gázadáskor még véletlenül sem fogja túlpörgetni a motort.

 • Ford Puma ST kerék és fékbetét

  Komoly fékerő

  A Ford Puma ST a jármű hatalmas teljesítményéhez optimalizált fékrendszerrel rendelkezik: a biztosabb fékezés érdekében az egyéb Puma változatokhoz képest is nagyobb első és hátsó féktárcsákat kapott. 

 • Ford Puma ST manuális sebességváltó

  Hatsebességes manuális váltó

  A hatsebességes manuális váltót úgy terveztük, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozhassa ki a járműből. A fokozatok rövidek, gyorsan válthat közöttük, és könnyed, precíz váltást, egyenletes teljesítményt tesznek lehetővé minden sebességváltáskor.

Foglaljon helyet a vezetőülésben

Okos funkcióival és innovatív technológiáival támogatja Önt a Ford Puma ST, hogy mindig az útra figyelhessen. Vastagon párnázott, fűthető, ST logóval díszített Recaro sportüléseivel szilárdan a helyén tartja Önt és az első ülésen utazót. A belső tér sportos hangulatát kiemeli a Ford Performance felirat a küszöbborításon, az alsó részén egyenesített, bőrborítású kormánykerék és az ST sebességváltó gomb.

Minden utazása a lehető legnagyobb kényelemben telik A 12,3"-os, teljesen digitális kijelző a kormánykerék mögött, valamint a beépített FordPass Connect modemmel összekapcsolt Ford Sync 3 információs és szórakoztató rendszer fejlett 8"-os, érintőképernyős kijelzője minden utazását a lehető legkényelmesebbé teszik.

Ford Puma ST belső tér

Vezetéstámogató rendszerek

 • Ford Puma ST visszapillantójában látszik egy jármű

  Holttérfigyelő rendszer

  A Holttérfigyelő rendszer segíti a biztonságosabb sávváltást. Ennek érdekében érzékelő radarokkal pásztázza a Ford Puma ST mindkét oldalának holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor figyelmezteti a vezetőt.

 • Ford Puma STdigitális műszerfala, megjelenik az érvényben lévő közlekedési tábla

  Táblafelismerő rendszer

  A Táblafelismerő rendszer képes azonosítani az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. Az aktuális sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése minden esetben megjelenik a műszerfalon.

 • Ford Puma ST műszerfal

  Választható üzemmódok

  Az új Ford Puma ST négyféle választható vezetési üzemmódot kínál: Normal, Eco, Sport és Track. Az egyes üzemmódok finomhangolják az autó teljesítményét a motorbeállítások, a gyorsítás, a kormányreakciók, a vonóerő és a stabilitás paramétereinek módosításával.

 • Ford Puma ST szenzorok segítségével felismeri a gyalogosokat

  Ütközésmegelőző rendszer

  Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működésbe hozza a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

 • Ford Puma ST tolatókamera képe a belső kijelzőn

  Tolatókamera

  Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A Tolatókamera a középkonzolba épített kijelzőn megmutatja az összes, jármű mögött található akadályt, amelyeket a vezető nem venne észre. Ezen felül a rendszer virtuális vonalak megjelenítésével segíti a legszűkebb helyekre történő beparkolást is. A kamera automatikusan aktiválódik, amikor a vezető hátramenetbe kapcsol.

 • Zöld színű Ford Puma ST halad az úton egy másik jármű mögött

  Sebességtartó automatika

  Az Adaptív sebességtartó automatika képes az előttünk haladók tempójához igazítani utazási sebességünket. A rendszer aktiváláshoz csak meg kell adnia a kívánt sebességet és a követési távolságot. Amennyiben a közlekedési viszonyok miatt a választott sebesség nem fenntartható, autónk automatikusan a megadott távolságból követi az elöl haladó járművet.

Galéria

Lenyűgöző praktikum

 • Ford Puma ST nyitott csomagtartóval

  Innovatív MegaBox

  A Puma ST raktere egy innovatív, új MegaBox alsó csomagteret is tartalmaz. A MegaBox nemcsak további 80 literes tárolóhelyet biztosít, szükség esetén 115 cm magas tárgyak elhelyezésére is alkalmas, valamint vízálló szigeteléssel és leeresztő dugóval is rendelkezik, ami megkönnyíti a vízzel való tisztítást, így ideális átázott csizmák vagy sáros sportfelszerelések tárolására.

 • Ford Puma ST felülnézetből, panorámatetővel

  Panorámatető

  A Ford Puma ST-hez választható, elektromosan nyitható panorámatető teljesen felváltja az eredeti fémpanelt. Az üvegen át beáradó természetes fénynek köszönhetően a belső tér még világosabbnak és tágasabbnak hat.  A tető eleje motorosan billenthető vagy teljesen elhúzható, a teljes hosszában elhúzható napellenző pedig akkor is árnyékot ad, ha a panorámatető nyitva van és épp friss levegőt enged be.

Fehér Ford Puma ST borítóképe

Érdeklődik a Ford Puma ST iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Puma ST modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020